Απάντηση της Παρθενίας Καζάκου στη συνέντευξη του δημάρχου Πρέβεζας Ν. Γεωργάκου στον Prisma 91,6 αναφορικά με τις κλήσεις προηγούμενων ετών

Απάντηση σε όσα είχε αναφέρει ο κ Γεωργάκος σχετικά με τις κλήσεις προηγούμενων ετών από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο απέστειλε η πρώην πρόεδρος κα Παρθενία Καζάκου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ Γεωργάκος είχε αναφέρει μιλώντας στον Prisma 91,6 τη Δευτέρα: “Είδαμε και απολογιστικά ο τέως πρόεδρος κ Κατσαούνος τι έχει αφήσει, δεν ανέφερε ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Εγώ είδα 2.000 κλήσεις, οι οποίες ήταν από το 2012 για να στείλω ξαφνικά στους πολίτες με ποσό πάνω από 150 χιλ ευρώ! Το ερώτημά μου ήταν γιατί από το 2012 μέχρι σήμερα δεν στέλναμε κατά διαστήματα τις κλήσεις στους πολίτες. Όσες κλήσεις δεν πληρωνόταν στο λιμενικό έρχονταν στο Λιμενικό ταμείο και για 7 περίπου χρόνια αυτό δεν έχει γίνει και ξαφνικά βρέθηκα εγώ ως πρόεδρος ΔΛΤ να στείλω 1000 και κάτι κλήσεις στους Πρεβεζάνους και άλλες 1000 κλήσεις σε επισκέπτες αναδρομικά από το 2012″ (Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ).
Απάντηση στον δήμαρχο έχει αναρτήσει και ο τέως πρόεδρος του ΔΛΤ Θ. Κατσαούνος (Μπορείτε να τη δείτε εδώ)

Η κα Καζάκου αναφέρει:

Διαβάσαμε σε συνέντευξη του νέου Δημάρχου, κου Γεωργάκου, κάποια αναφορά στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, σχετικά με κλήσεις από στάθμευση αυτοκινήτων.

    Οι κλήσεις στις οποίες αναφέρθηκε έγιναν το 2011, το 2012 και έως τον Ιούνιο του 2013 και αφορούν το Λιμενικό Ταμείο πριν λειτουργήσει ως Δημοτικό, και συνεχίστηκαν και μετά τη σύστασή του ως Νομικό πρόσωπο του Δήμου. Είναι κλήσεις που κάποιοι πολίτες που τις παρέλαβαν δεν τις πλήρωσαν και δεν ενδιαφέρθηκαν να τακτοποιήσουν την υποχρέωσή τους.

     Το Δ.Λ.Τ. ξεκίνησε να λειτουργεί με τρεις υπαλλήλους, οι οποίοι ήταν αδύνατο να διεκπεραιώνουν όλες τις εκκρεμότητες που βρήκαμε, αλλά και τον φόρτο της καθημερινότητας που πάντα προέκυπτε. Οι οχλήσεις προς τον τότε δήμαρχο κο Μπαΐλη, ήταν ,μπορώ να πω, σε καθημερινή βάση, για επιπλέον στελέχωση του Δ.Λ.Τ. από υπαλλήλους του Δήμου, έστω προσωρινά με απόσπαση, προκειμένου να λύσουμε προβλήματα όπως το προαναφερόμενο. Δεν υπήρξε καμμία ανταπόκριση και για την ιστορία να αναφέρω ότι υπάρχουν δύο επιστολές που αναγκάστηκα ως Πρόεδρος να του αποστείλω, σε δραματικό τόνο, μία το 2014, με αρ.πρωτ. 710/10-6-2014 και η δεύτερη το 2015 με αρ.πρωτ. 1497/24-8-2015, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκαν.

      Έτσι, οι απλήρωτες κλήσεις συσσωρεύονταν και έως τις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές ήταν έτοιμες οι μισές πλέον καταστάσεις να αποσταλούν στους υπόχρεους. Τα σχετικά έγγραφα από αυτές τις κλήσεις, εφ’όσον ολοκληρωθεί η διαδικασία αλληλογραφίας και αποστολής εγγράφων μεταξύ Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του Υπ. Οικονομικών και του Δ.Λ.Τ., αποστέλλονται στον κάθε οφειλέτη και τον καλούν να πληρώσει την υποχρέωσή του, διαφορετικά θα βεβαιώνονται στην Εφορία.

    Δεν έγιναν λοιπόν εκπτώσεις, δεν χαρίσαμε σε κανένα οφειλέτη τίποτα και δεν απεμπολήσαμε το δικαίωμά μας να εισπραχθούν αυτά τα ποσά με τη νόμιμη διαδικασία, έστω και με καθυστέρηση. Δηλαδή είναι διαδικαστικό-υπηρεσιακό το θέμα, δεν χάνονται χρήματα από το Δ.Λ.Τ., απλώς υπάρχει μία καθυστέρηση για αντικειμενικούς λόγους, όπως η έλλειψη προσωπικού, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

    Σε όλους είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο ΕΦΚΑ, ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας- το αναφέρω ως παράδειγμα- στον οποίο υπάγονται πάνω από τους μισούς Έλληνες για συντάξεις και εφάπαξ, δεν λειτουργεί, λόγω έλλειψης προσωπικού, μόνο δύο υπάλληλοι υπάρχουν και οι ασφαλισμένοι είναι χρόνια στην αναμονή. Η έλλειψη προσωπικού λοιπόν, δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργίας διαφόρων υπηρεσιών.

    Μακάρι το μόνο πρόβλημα που διαπίστωσε ο κος Γεωργάκος σχετικά με το Δημοτικό Λιμενικό να ήταν αυτή η καθυστέρηση. Γνωρίζουμε όμως πως είναι πολλά τα προβλήματα και σοβαρά. Θέλω να τονίσω ότι τα σοβαρά αυτά προβλήματα είναι οφειλές οι οποίες δεν μπορούν να εισπραχθούν και αφορούν το Δημόσιο, η μείωση του Δημόσιου χώρου που ανήκει στους πολίτες και την πόλη, οι παραχωρήσεις δίχως ανταλλάγματα, η έλλειψη περιβαλλοντικών μελετών και εγκρίσεων για έργα που εκτελούνται ή εκτελέστηκαν, η Ανατολική προβλήτα, το Master Plan του λιμανιού, η απώλεια του 5% των μετοχών του Δ.Λ.Τ. και άλλα συναφή, τα οποία χρήζουν άμεσης τακτοποίησης και επίλυσης.

    Τώρα ότι έτυχε στην προεδρία του κου Δημάρχου να συνεχίζεται η διαδικασία ολοκλήρωσης για την είσπραξη των αναφερομένων οφειλών, έτσι είναι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπάρχει συνέχεια και στα ευχάριστα και στα δυσάρεστα, κάτι που αντιμετωπίσαμε όλοι όσοι διοικήσαμε το Νομικό πρόσωπο του Δ.Λ.Τ., και μάλιστα σε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις και με μεγάλο προσωπικό κόστος.

                                                                                                              Καζάκου Παρθενία

Πρέβεζα 28/11/2019                          Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23992 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.