Βαγγέλης Ροπόκης: Στηρίζω τον Δήμαρχο και συνεργάζομαι μαζί του- Η Περιφέρεια οφείλει να αναλάβει την υλοποίηση της δέσμευσης για δημιουργία σταθμού Μεταφόρτωσης στην περιοχή μας

Την Τετάρτη 5/2 στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο στούντιο της εκπομπής ήταν ο κ. Βαγγέλης Ροπόκης.

Ο κ. Ροπόκης είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός, Αντιδήμαρχος καθαριότητας Πρέβεζας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Πρέβεζας “Δημοτική Ανατροπή”.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για θέματα που αφορούν την καθαριότητα στον Δήμο Πρέβεζας, τα απορρίμματα, την ανακύκλωση, για καθημερινά προβλήματα των πολιτών καθώς και για τα συμπεράσματα που έχει αποκομίσει ο ίδιος από τους πρώτους μήνες συνεργασίας με την παράταξη του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Γεωργάκου .

” Στηρίζω τον Δήμαρχο και συνεργάζομαι μαζί του”

” Εμείς δεν κάναμε πολιτική συναλλαγή με την παράταξη Γεωργάκου, κάναμε ένα διάλογο και συμφωνήσαμε σε ορισμένα θέματα. Θα προσπαθήσουμε και το λόγο και τις θέσεις μας να ις κρατήσουμε με το πέρασμα του χρόνου.”

” Έχουμε διαφορετικές καταβολές και δεν συμφωνούμε απολύτως σε όλα, εγώ ανήκω στο ΚΙΝΑΛ , υπάρχει όμως μια στήριξη σε αυτοδιοικητικό επίπεδο… Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική καταβολή του Δημάρχου. Αυτός είναι στην διοίκηση,αυτό δεν αλλάζει… επομένως υπάρχει μια συνεργασία για το καλό του τόπου.”

”Δεν μπορείς να λες αν θες να πάρεις απλά εργαζόμενους στο Δήμο σε θέσεις που έχεις ανάγκη, πρέπει να δεις αν μπορείς να τους πληρώσεις….”

”Δεν μπορούμε να διορίζουμε έτσι απλά μόνιμους υπαλλήλους, πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση. Και όταν έχουμε κενά να διεκδικούμε τις ανάλογες ή και παραπάνω θέσεις.”

” Η ανακύκλωση είναι σοβαρό θέμα… και για το περιβάλλον και για την οικονομία. Είμαστε σε πολύ χαμηλά επίπεδα ως δήμος. ”

”Φτάσαμε σε σημείο στο παρελθόν ως Δήμος να χάσουμε και το αυτοκίνητο… Ο κ. Γεωργάκος επισκέφτηκε την εταιρεία στην Αθήνα.” ” Εγώ μαζί με τον επόπτη το είχα κάνει πριν καιρό… για να έχω προσωπική εικόνα.” ” Έτσι κρατήσαμε τους κάδους και τελικά και το αυτοκίνητο..”.

” Όλοι οι Δήμοι είναι συμμέτοχοι στην Ανακύκλωση με 35%… Αυτό το λέω για πρώτη φορά, το τόνισα και στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά σήμερα λέω και το νούμερο..”

” Σε μια εταιρεία ΣΔΙΤ που είναι συμμέτοχοι οι Δήμοι δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε δέκα κάδους ή ένα αυτοκίνητο ακόμη; Εγώ λέω ναι…”

” Έχω δει τι γίνεται στην διαχείριση… ξέρω τι γίνεται , έχω δει τα ποσοστά. Και στα σκουπίδια και την ανακύκλωση έχω διαφορετική εικόνα με πολλούς άλλους επαγγελματίες και συναδέλφους της πόλης.. Όταν πριν 25 χρόνια βγήκαμε στο εξωτερικό, είδαμε τους οικιακούς και τους επαγγελματικούς κάδους. Γιατί να μην συμβαίνει και εδώ αυτό..;”

” Στην ουσία πρέπει να πληρώνουμε βάση του όγκου…”.

” Γιατί δεν πρέπει να έχει το κάθε μαγαζί το δικό του επαγγελματικό κάδο; Και το δικό μου το μαγαζί..” ” Αυτό θα αρχίσει σιγά – σιγά να συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα.” ”Οι κάδοι δεν κοινόχρηστοι… κοινόχρηστοι είναι οι οικιακοί.”

” Δε πρέπει να πάμε σε φτηνή κατασκευή υπόγειων κάδων.”

” Είχαμε στείλει έγγραφο και σε άλλη εταιρεία για ανακύκλωση, αλλά οι δήμοι που ενταχθεί σε προγράμματα και έχουν συνεργασία σήμερα π.χ με την ανταποδοτική λειτουργούν πιλοτικά… Είναι μόνο πέντε μεγάλοι Δήμοι της χώρας…” ” Δεν μπορεί ένας μικρός Δήμος σαν εμάς να ενταχθεί εκεί..”

” Το λέω αυτό γιατί έγινε σχετική ερώτηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.”

” Είμαι υπέρ της ανακύκλωσης.”

Ο κ. Ροπόκης μετέφερε στην συνέχεια την άποψη για την διαχείριση των σκουπιδιών στην Ήπειρο και το ΦΟΣΔΑ, και μετέφερε την προσωπική του εκτίμηση ότι αργά η γρήγορα την διαχείριση θα την αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου.

” Η Περιφέρεια έχει και το προσωπικό και τους πόρους και τα εργαλεία. Μακάρι να βγω λάθος, αυτή είναι η άποψη μου.”

” Η Περιφέρεια οφείλει να αναλάβει την υλοποίηση της δέσμευσης για δημιουργία σταθμού Μεταφόρτωσης στην περιοχή μας. Ορθώς έγινε το εργοστάσιο στα Ιωάννινα , εκεί έχουμε τον μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών”.

” Δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχουμε 40% επιστρεφόμενα… Ορισμένοι συνάδελφοι μπερδεύουν τα νούμερα… 40% επιστρεφόμενα έχουμε στην ανακύκλωση.”

” Έχουμε μια μικρή επιβάρυνση λοιπόν στην ανακύκλωση ως Δήμος που φτάνει τα 8.500 με 10.000 ευρώ.”

” Ξαναλέω αυτή η μικρή επιβάρυνση είναι κάθε έτος από τα επιστρεφόμενα της ανακύκλωσης.”

” Αν δεν έχουμε μια καλύτερη διαχείριση, η Περιφέρεια και ο ΦΟΣΔΑ δεν μειώσουν την τιμολόγηση και αν δεν εισπράξουμε από τις δηλώσεις αυθαίρετων θα υπάρξει πρόβλημα. Ήδη έχει περάσει ένα εξάμηνο.”

” Σε μια συνεργασία πρέπει να βγαίνει και ένα αποτέλεσμα.”

” Μπράβο στην ΠΕΔ και στον κ. Γεωργάκο για την διοργάνωση της επίσκεψης του κ. Θεοδωρικάκου και την συνεδρία του οργάνου, εδώ στην Πρέβεζα.”

” Έγινε σε ένα πολύ καλό κλίμα.”Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23988 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.