Το ραδιοφωνικό σχόλιο της εβδομάδας του Βασίλη Ιωάννου (12/10/2020): «ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, με θέμα το νέο νοσοκομείο»

Διαβάστε το σχόλιο της εβδομάδας:

Φίλες και φίλοι

Σήμερα συνεδριάζει τελικά το ΔΣ Πρέβεζας, με μοναδικό θέμα την ανέγερση νέου νοσοκομείου με την παρουσία εκπροσώπων των φορέων του νομού.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για θετική εξέλιξη και  επιτρέψτε μου να πω  ότι είναι δευτερεύουσας  σημασίας αν η πρωτοβουλία  αυτή  ανήκει στην Αντιπολίτευση ή στην ίδια τη δημοτική αρχή .

Το σημαντικό είναι να  προκύψει μια γόνιμη συζήτηση( χωρίς σκοπιμότητες κομματικές-παραταξιακές ),  μεταξύ των πολιτικών παραγόντων  των φορέων του νομού και να καταλήξει σε μια ομόφωνη απόφαση, για την διεκδίκηση αυτού του  χρόνιου αιτήματος.

Θεωρώ επίσης απαραίτητο  πέραν του ψηφίσματος, να  συγκροτηθεί και μια αντίστοιχη επιτροπή, που θα επιφορτιστεί με τον συντονισμό των ενεργειών και θα αναλάβει όλες τις επαφές με την πολιτική ηγεσία.

Με μεγάλο λοιπόν ενδιαφέρον αναμένουμε τις σημερινές αποφάσεις  και προσωπικά θα παρακολουθώ και θα αναδεικνύω  τις πρωτοβουλίες που θα υπάρξουν στο επόμενο διάστημα και μέχρι να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας.

Εμείς θα ευχηθούμε καλό ξεκίνημα, για ένα εγχείρημα που κανείς δεν ισχυρίζεται ότι δε θα συναντήσει δυσκολίες, αλλά με ενότητα και αγώνα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε, όπως έχω ξανατονίσει, την ευνοϊκή συγκυρία             .

Και για να «ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας», θέλω να πιστεύω ότι σε κάτι έχουμε συμβάλλει και μεις, αφού  με τα συχνά άρθρα και τα ραδιοφωνικά μας σχόλια, επαναφέραμε το αίτημα της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου εδώ και πολύ καιρό στο δημόσιο διάλογο, και μάλιστα φροντίσαμε να παραμένει για μήνες στην επικαιρότητα.

Και επειδή κάποιοι,  γνώριμοι για την εμμονή τους με το πρόσωπο μου, πίσω από αυτή μας την προσπάθεια  να αναδείξουμε το αίτημα, διέκριναν «πολιτικές σκοπιμότητες και πρεμούρα» για ένα θέμα που όπως έγραψαν «αποτύχαμε να λύσουμε επί των ημερών μας», είναι μια καλή ευκαιρία, να πω δυο λόγια,  για το τι πραγματικά έγινε με  το θέμα του νοσοκομείου στη διάρκεια της 8χρονης νομαρχιακής μου θητείας, όχι μόνο «για να θυμούνται οι παλιότεροι, να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να σωπαίνουν οι κακόβουλοι», αλλά για να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος.

 Θυμίζω λοιπόν ότι η ανέγερση  νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, τέθηκε για πρώτη φορά επίσημα και συντονισμένα στις αρχές του 2004, μετά από δικιά μας  πρωτοβουλία, σε μια  ιστορική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, παρουσία των Βουλευτών, όλων των Δημάρχων και των φορέων του νομού, η οποία και κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση.

Το καθολικό αυτό αίτημα μεταφέρθηκε σύντομα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις, επαφές και επισκέψεις Υπουργών στην Πρέβεζα, αναγνωρίστηκε ότι το υπάρχον κτίριο του νοσοκομείου δεν μπορεί να προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες υγείας και υιοθετήθηκε η πρόταση μας για νέο νοσοκομείο.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη και  παρά τις τότε δικές μας επίμονες προσπάθειες να συγκλίνουν οι διαφορετικές απόψεις,  δυστυχώς  από τη μια η Κυβερνητική εμμονή σε ατελέσφορες, όπως αποδείχτηκε, διαδικασίες ΣΔΙΤ και από την άλλη οι ιδεοληψίες, οι σκοπιμότητες και η αδράνεια συγκεκριμένων φορέων και παραγόντων, δεν επέτρεψαν να πετύχουμε  το στόχο μας ή τουλάχιστον να είχαμε προχωρήσει στην εκπόνηση της  μελέτης, στοιχείο  απαραίτητο για την άμεση ένταξη στα χρηματοδοτικά εργαλεία, που σήμερα είναι διαθέσιμα..

Να θυμίσω επίσης με την ευκαιρία ότι την ίδια εποχή με δικιά μας πάλι πρωτοβουλία και την ολόθερμη υποστήριξη του τότε Κυβερνητικού Βουλευτή κ. Δημήτρη Τσαντούλα, διεκδικήσαμε και πετύχαμε να λειτουργήσει στην Πρέβεζα, Μονάδα χορήγησης υποκατάστατων του  ΟΚΑΝΑ,  η πρώτη στην Ήπειρο, η οποία τα τελευταία 15 περίπου χρόνια επιτελεί ένα σημαντικό έργο για τη σταδιακή απεξάρτηση  ατόμων από τα ναρκωτικά..

Γ ι αυτό λοιπόν, μακριά από μένα σκοπιμότητες και  διάθεση να ασκήσω μικροπολιτική στα  θέματα υγείας, που σε ότι με αφορά, ήταν και παραμένουν σε πρώτη προτεραιότητα.

Και μία παρατήρηση, στα όσα ακούγονται και γράφονται τελευταία, ότι «καλύτερα να διεκδικήσουμε ένα σημαντικό κονδύλιο για την επισκευή του υπάρχοντος νοσοκομείου» ή ότι «σ’ αυτή τη φάση προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι η κάλυψη των κενών σε ιατρικό προσωπικό».

Η κάλυψη των κενών σε ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, όσο και οι αναγκαίες επισκευές του υπάρχοντος κτιρίου, είναι ΑΜΕΣΑ  ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, όμως αυτά δεν έρχονται σε αντιπαράθεση με το μεγάλο και διαχρονικό αίτημα της ανέγερσης ενός νέου και σύγχρονου νοσοκομείου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών της ευρύτερης περιοχής αλλά και όλων των επισκεπτών κατά την θερινή περίοδο.

Και μία προτροπή προς τον Κυβερνητικό βουλευτή κ. Στέργιο Γιαννάκη.

Επειδή συνήθως οι πολιτικοί θέλουν να συνδέσουν το όνομά τους με κάποιο μεγάλο έργο, είναι μια μεγάλη πρόκληση γι αυτόν να συνδέσει το όνομά του με το νέο νοσοκομείο.

«Ιδού πεδίον λαμπρό»…

 

Ακούστε το ραδιοφωνικό σχόλιο της εβδομάδας του Βασίλη Ιωάννου 12/10/2020:

Ακούστε το ηχητικό:Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23991 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.