Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Γυναικών, στον Prisma 91,6 και στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου

«..Το κέντρο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις και παρέχει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης…»

Η Προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου κ.Μαρία  Ζουρουφίδου και η Κοινωνιολόγος  του Κέντρου Συμβουλευτικής και υποστήριξης γυναικών κ. Σοφία Κωνσταντινίδη, ήταν καλεσμένες τη Δευτέρα το πρωί 9/3, στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου στον PRISMA 91,6.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, απάντησαν στις ερωτήσεις που τέθηκαν, δίνοντας παράλληλα πολλές χρηστικές πληροφορίες για όσες γυναίκες είτε πέφτουν θύματα έμφυλης βίας, είτε υφίστανται διάφορες διακρίσεις..

Αναφέρθηκαν στη στελέχωση του Κέντρου και στις υπηρεσίες που προσφέρει, και τόνισαν ότι οι υπηρεσίες του Κέντρου βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση σε γυναίκες της ευρύτερης περιοχής.

Χαρακτηριστικά τόνισαν ότι το κέντρο στελεχώνεται από Κοινωνιολόγο, Ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό και παρέχει συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομικές συμβουλές, εργασιακή συμβουλευτική και πληροφόρηση, ακόμη και υπηρεσίες παραπομπής  σε ξενώνες φιλοξενίας κλπ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί , όπως αναφέρθηκε, ότι όλες οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχει το κέντρο, καλύπτονται από πλήρη εχεμύθεια και το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Τέλος τόσο η κ. Ζουρουφίδου, όσο και η κ. Κωνσταντινίδη ,έκαναν ανοιχτό κάλεσμα στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα να απευθύνονται στο κέντρο, όχι μόνο γυναίκες από το δήμο Πρέβεζας, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, αφού όπως τόνισαν οι υπηρεσίες του κέντρου παρέχονται χωρίς περιορισμό γεωγραφικής προέλευσης και μάλιστα εντελώς δωρεάν..

Στη συνέχεια ακολουθεί το πλήρες ηχητικό της συνέντευξηςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23991 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.