Συνέντευξη του Δημοτικού Συμβούλου Κώστας Κύρλα, στο ραδιόφωνο του PRISMA

Συνέντευξη στον Βασίλης Ιωάννου

Τηλεφωνική συνέντευξη, στον prisma 91,6 και συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου, παραχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας κ. Κώστας Κύρλας.

Ο κ. Κύρλας ως καρδιολόγος του νοσοκομείου, αλλά και με την ιδιότητα  του Γενικού Συμβούλου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), αρχικά αναφέρθηκε στη λειτουργία του ΕΣΥστη διάρκεια της πανδημίας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Πρέβεζας, αλλά και για την πολιτική της Κυβέρνησης στο χώρο της υγείας..

To ΕΣΥ κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης ,ήταν πληγωμένο και υποβαθμισμένο, από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια, πολιτικές υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Ευτυχώς με τα μέτρα αποστασιοποίησης , που ήταν και η μοναδική άμυνα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση, δεν εξαπλώθηκε η πανδημία       στον Ελλαδικό χώρο και δεν χρειάστηκε να δοκιμαστεί το σύστημα….” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κύρλας..

Σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο χώρο του νοσοκομείου Πρέβεζας και αναφορικά με τις αλλαγές που έγιναν στη νοσηλευτική υπηρεσία και χαρακτηρίστηκαν ως διώξεις,  ο κ. Κύρλας τόνισε χαρακτηριστικά ότι:

Οι συγκεκριμένες καρατομήσεις προϊσταμένων, θεωρούνται συνδικαλιστικές διώξεις,  όχι μόνο από το Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου μα , αλλά και από δεκάδες άλλα σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, από την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΥΝ,συνδικάτα που όλα μαζί εκπροσωπούν εκατομμύρια εργαζόμενους… Δυστυχώς εν μέσω πανδημίας και ενώ τα χειροκροτήματα για τους ήρωες με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες δεν πρόλαβαν να κοπάσουν, είδαμε ότι ο διοικητικός μηχανισμός του νοσοκομείου, δηλαδή ο Διοικητής και η Διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας, υλοποίησαν ένα προμελετημένο σχέδιο καρατόμησης συνδικαλιστικών στελεχών , όπως του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων και ενός ακόμη μέλους του Δ.Σ… Είναι μία καραμπινάτη πολιτική δίωξη απέναντι σε συγκεκριμένους συνδικαλιστές που το προηγούμενο διάστημα είχαν αντιπαλέψει τις πολιτικές υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των νοσοκομείων..”

O κ. Κύρλας τόνισε επίσης ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη προαναγγελθεί κινητοποίηση για την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαΐου στο χώρο του Παλιού ΚΤΕΛ, απαιτώντας να ανακληθούν οι συγκεκριμένες συνδικαλιστικές διώξεις..

Στη συνέχεια ακολουθεί το πλήρες ηχητικό της τηλεφωνικής συνέντευξης του κ. Κύρλα , στον Βασίλη Ιωάννου…



Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3074 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.