Συνεχίζει για άλλες τρείς παραστάσεις στην Πρέβεζα το εξαιρετικό θεατρικό έργο «Η παράξενη κυρία Σάβατζ» από τη θεατρική ομάδα ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ


Γράφει ο Χρήστος Τσούτσης

Πρεμιέρα έκανε την προηγούμενη εβδομάδα 15 Φλεβάρη η πετυχημένη θεατρική παράσταση « Η παράξενη κυρία Σάβατζ» από τη θεατρική ομάδα ‘’ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ’’ στην Πρέβεζα.

Μια θεατρική παράσταση που φιλοξενείται στο χώρο της Θεοφανείου αίθουσας στο κέντρο της πόλης της Πρέβεζας.
Η παράσταση που έτυχε θερμής αποδοχής από το κοινό της πόλης ήδη από την πρεμιέρα, περνάει στους θεατές αρκετά μηνύματα και δυνατές εικόνες, αποτυπώνοντας την καθημερινότητα εκείνης της εποχής, άτομα με ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα.

Με μπόλικη δόση χιούμορ αλλά και με έντονο το στοιχείο «της συντροφικότητας» το θεατρικό έργο μας ταξιδεύει χρονικά στην Αμερική τα ταραγμένα χρόνια μετά τον πόλεμο και μας ξεδιπλώνει χαρακτήρες προσώπων που αναζητούν θαλπωρή, αγάπη, ηρεμία και κατανόηση.
Και στο κέντρο βέβαια της ιστορίας η κυρία Σβάτζ, κεντρικό πρόσωπο, που κατοικεί και αυτή μαζί με τους υπόλοιπους ασθενείς σε μια διαφορετική κλινική έστω και για λίγο..

Προσπαθώντας η ίδια όμως, συνεχώς να δραπετεύσει, κυνηγώντας παράλληλα τους δαίμονες της, την επιθετικότητα των παιδιών του άντρα της που δεν την αγάπησαν ποτέ και μιας μεγάλης περιουσίας που περνάει στα χέρια της μετά τον θάνατο του συζύγου και παραμένει σε αυτήν χωρίς στο τέλος να το περιμένει ακόμα και η ίδια….
Η περιουσία και το κυνήγι για τον έλεγχο της επιφυλάσσει κόντρες με τα παιδιά του άντρα της και ένα απροσδόκητο «φινάλε».
Η παρουσία της ως ασθενής μαζί με τα άλλα άτομα που βρίσκονται στην κλινική θα την φέρει κοντά σε συγκινήσεις και σχέσεις που δεν φαντάζονταν ποτέ…
Αν και η ίδια θέλει να αφοσιωθεί στο θέατρο γνωρίζει τον χλευασμό επειδή δεν έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει, χωρίς ποτέ να της βάζει αυτό εμπόδια στα όνειρά της και να την απογοητεύει.

Την σκηνοθεσία του έργου και τον συντονισμό της θεατρικής ομάδας «Γιατί ΟΧΙ» υπογράφει με επιτυχία η κα. Βιργινία Μπάκα.
Η οποία επιλέγει πάντοτε μαζί με τους ηθοποιούς-συνεργάτες της, να καταπιαστεί με θεατρικά έργα που φανερώνουν διαφορετικές πτυχές και νοήματα, έργα που δεν είναι πολύ γνωστά στο ευρύ κοινό της επαρχίας αλλά κερδίζουν στο τέλος την αγάπη και το χειροκρότημα, ανεβάζοντας τον πήχη διαρκώς.

Η παράσταση θα ανέβει ακόμα δύο φορές το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. και στις 9 μ.μ αντίστοιχα.
Η πρώτη παράσταση μάλιστα στις 7 μ.μ είναι αφιερωμένη στις μονάδες ψυχικής υγείας της Πρέβεζας (Ψυχαργώς) μέλη ΚΑΠΗ κτλ
Ενώ την Κυριακή 23 του Φλεβάρη θα ακολουθήσει η τρίτη και τελευταία παράσταση στις 9 μ.μ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για ΑΜΕΑ, μέλη ΚΑΠΗ.
Στο έργο παίζουν με Αλφαβητική σειρά:
Αντρέα Βισάν, Βίλλυ Ηλιοπούλου, Αναστασία Κοκόλη, Αποστόλης Μουκάνος, Τζο Νάστα, Αλίσα Ντίντικ, Δημήτρης Ντούλιας, Χαράλαμπος Πάνης, Πέτρος Τσολάκης, Εύη Φασιά.
Στο πρωταγωνιστικό ρόλο της κυρίας Σβάτζ παίζουν:
Λένα Τέφα 15 και 16 Φεβρουαρίου.
Έφη Παππά 22 και 23 Φεβρουαρίου.

Την μουσική επιμέλεια έχει ο Αλέξανδρος Τέφας ενώ υπεύθυνοι για τον φωτισμό είναι οι Παναγιώτης Παππάς και Βασίλης Μάρκου.
Τέλος βοηθοί είναι η Βασιλική Κοκκινογένη και ο Παναγιώτης Νίκου.

Η θεατρική ομάδα ‘’Γιατί όχι’’ στο μεγαλύτερο μέρος της δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από θιάσους της Αθήνας και κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια με παραστάσεις που προάγουν τον πολιτισμό στην περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα έχει ανεβάσει τα έργα «Μην το πεις ούτε του μπαμπά» το 2012, «Τρία τυφλά ποντικάκια» το 2013, το «Ξενοδοχείο ο Παράδεισος» το 2014, το “Μ’ αγαπάς” το 2016 το “Αποστολή Εξετελέσθη” το 2017, και το “Ξένοι Μεταξύ μας” το 2018 και έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης της Πρέβεζας.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24000 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.