Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων & Σωματείο εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Πρέβεζας: Η κυριακάτικη αργία είναι χαράκωμα μάχης για όλους τους εργαζόμενους

Η κυβέρνηση συνεχίζει με σαρωτικό τρόπο μέσω του «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου  να επιβάλει μια σειρά από ανατροπές προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζόμενων, της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος. Αποθέωση της επιχειρηματικότητας χωρίς «γραφειοκρατικά εμπόδια», φαστ-τρακ επενδύσεις και εισβολή των ιδιωτών παντού ακόμα και στον έλεγχο των επενδύσεων. Άγρια επίθεση στα δικαιώματα των σωματείων με χειραγώγηση της λειτουργίας τους και της βούλησης των μελών τους, ηλεκτρονικό φακέλωμα, μπλοκάρισμα κάθε απεργιακής δυνατότητας. Αλλά και διάλυση των κλαδικών συμβάσεων, αβαντάρισμα της ελαστικής εργασίας, κυρώσεις-χάδι στους παρανομούντες εργοδότες.

Το κερασάκι στη τούρτα αποτελεί  η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Δεν τους φτάνουν οι εξευτελιστικοί μισθοί, η εργασία-λάστιχο, οι απολύσεις, η μαύρη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες, ο υποκατώτατος μισθός.

32 Κυριακές το χρόνο θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα στις τουριστικές περιοχές με βάση το νόμο 4472/2017 που ψηφίστηκε από  τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η εφαρμογή  του συνεχίζεται από τη κυβέρνηση της ΝΔ.

Ήδη κάποια πολυκαταστήματα (μεγάλα σούπερ μάρκετ) λειτουργούν σαν λαγοί και ανοίγουν και στη Πρέβεζα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ.  Η κίνησή τους αυτή  δε  θα μείνει αναπάντητη. Καλούμε όλους τους εμποροϋπάλληλους σε ενότητα ,  οργάνωση και αγώνα  για να ανατρέψουμε τη  συγκεκριμένη μεθόδευση.

Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σημαίνει για τους εμποροϋπάλληλους εξοντωτική, απλήρωτη και ελαστική εργασία, όχι καλύτερο μισθό και λιγότερη ανεργία. Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους -που οι μισθοί τους έχουν ρημαχτεί από τη λιτότητα, τα μνημόνια και τη φορολογία- ισοδυναμεί με κοροϊδία: και με 32 και με 52 και με 82 Κυριακές, δεν έχουν τα χρήματα για να ψωνίζουν ούτε τα βασικά – πόσο μάλλον τα λαμπερά που διαφημίζουν  στα  φυλλάδια τους.

 

Δεν εγκαταλείπουμε κανένα δικαίωμά μας!

Δεν υποχωρούμε από καμία ανάγκη μας!

Η Κυριακή θα παραμείνει αργία για όλους. Συγκροτούμε επιτροπή αγώνα για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας γιατί  αποτελεί υπόθεση όλων των εργαζομένων (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) 

 

Απαιτούμε:

Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας

 

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων

και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων δήμου Πρέβεζας

 

Σωματείο εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ  ΠρέβεζαςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.