Σχολικοί Τροχονόμοι: ”Eργαζόμενoι ενός κατώτερου θεού…”


Γράφει ο Χρήστος Τσούτσης

Οι σχολικοί τροχονόμοι που εργάζονται στις σχολικές μονάδες του Δήμου Πρέβεζας εθελοντικά βάση σύμβασης παίρνοντας ένα χαμηλό χρηματικό αντίτιμο για τις χρήσιμες και καθημερινές υπηρεσίες που παρέχουν, περιμένουν εδώ και βδομάδες την προβλεπόμενη απόφαση υλοποίησης από Πλευράς Δήμου Πρέβεζας, της πράξης Ν.Π. του Υπουργείου Εσωτερικών, για καταβολή του χρηματικού ποσού που δικαιούνται ως στήριξη όταν οι σχολικές μονάδες τις περιοχής μας ήταν κλειστές λόγω κορωνοϊού.

Και ενώ πολλοί εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα αλλά και ελ. επαγγελματίες στηρίχτηκαν εν μέσω πανδημίας έστω και με ελάχιστα ποσά για την εποχή, οι συγκεκριμένες εργαζόμενες φαίνεται ότι είναι εργαζόμενες… ενός κατώτερου θεού… καθώς βρίσκονται ακόμη σε αναμονή.

Τι και αν φτάνουμε στο τέλος Ιουνίου, τι και αν ο αρμόδιος υπουργός κ. Θεοδωρικάκος έχει νομοθετήσει για την καταβολή αυτής της στήριξης πανελλαδικά και τι και αν άλλοι Δήμοι έχουν ενεργήσει και έχουν λύσει παρόμοια προβλήματα….

Να θυμίσουμε ότι το θέμα έφεραν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας που έγινε ανοιχτό στις 29 Μαΐου στην Θεοφάνειο Αίθουσα (πριν δηλαδή από ένα μήνα)… οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης κ.κ Αμάραντος και Κορωναίος με σχετικές ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δαρδαμάνης δεσμεύτηκε ότι τα ποσά θα μπουν στις εργαζόμενες μέχρι το τέλος της εβδομάδας… Αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι το χρηματικό αντίτυπο που λαμβάνουν οι συγκεκριμένες εργαζόμενες ξεχωριστά η κάθε μια είναι χαμηλότερο από τα 200 ευρώ, μιλάμε επομένως για ένα ευτελές ποσό που όμως είναι σημαντικό γι’ αυτές στην καθημερινότητα τους, ειδικά σ’ αυτή την εποχή… γεγονός που εγείρει επιπλέον ερωτηματικά γιατί ο Δήμος δεν ενήργησε πιο άμεσα ώστε να βρει λύση και να το καλύψει…Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3373 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.