“Πρώτο κουδούνι” στα σχολεία της Πρέβεζας- Ευχές για καλή σχολική χρονιά από τον Σεβασμιώτατο και τον Δήμαρχο Πρέβεζας

Με χαρούμενα παιδικά χαμόγελα “πλημμύρισαν” xχθες τα σχολεία της χώρας αφού το πρώτο κουδούνι “χτύπησε” και τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ,οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έδωσαν το παρών σε όλα τα σχολεία του Δήμου και ανταλλάσσοντας ευχές με τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Γεωργάκος παρακολούθησε τον αγιασμό στο ιστορικό κτίριο του 1ου Γυμνασίου (σχολείο όπου πήγε και ο ίδιος), ενώ αμέσως μετά μετέβη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο όπου τον καλωσόρισε ο διευθυντής Ευάγγελος Καινούργιος, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα από τα πιο ενεργά μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που συνέβαλλε ουσιαστικά στο να γίνουν πολλές βελτιωτικές παρεμβάσεις και να λυθούν χρόνια προβλήματα στο χώρο. Ο κ.Γεωργάκος ευχαρίστησε θερμά τον κ.Καινούργιο για την παρέμβασή του ενώ μιλώντας-όπως χαρακτηριστικά είπε- πρώτα ως γονιός και μετά ως Δήμαρχος, κάλεσε τα παιδιά να κατακτήσουν μια νέα κορυφή στο δρόμο προς την πνευματική και προσωπική τους καταξίωση.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Πρέβεζας, συνοδευόμενος από την εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κωνσταντάκη επισκέφθηκε το 1ο Λύκειο Πρέβεζας, στο οποίο τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος,ευχήθηκε σε όλους μια καρποφόρα και ευλογημένη νέα χρονιά καλώντας τους μαθητές να κάνουν σωστή χρήση του μυαλού τους επιτυγχάνοντας τους στόχους της εκπαίδευσης αλλά και της μόρφωσης, αφήνοντας πίσω τον “αστραφτερό κόσμο του τίποτα”. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας φέρνοντας ως παραδείγματα τον Αδαμάντιο Κοραή, τον Πλούταρχο, τον Μ.Βασίλειο αλλά και τον Ρήγα Φεραίο τόνισε ότι η γνώση και η παιδεία αποτελούν τα πολύτιμα και πιο ισχυρά αγαθά που δεν μπορεί κανείς ούτε να να υποβαθμίσει, ούτε να τα περιορίσει ούτε να τα στερήσει από κανένα παιδί. Ακριβώς αυτό προασπίζουμε και μεις στον Δήμο Πρέβεζας, όπου βάζουμε την σχολική παιδεία αλλά και την γενική πολύ ψηλά στην ατζέντα μας και στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα προσπαθήσουμε να είμαστε όχι μόνο απλά οι συνοδοιπόροι σας αλλά και οι εγγυητές της εύρυθμης και ομαλής σχολικής σας πορείας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργάκος. Να αναφέρουμε επίσης στα σχολεία διαβάστηκαν μεταξύ άλλων τα μηνύματα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ,Χρυσοστόμου, της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνου Καμπουράκη.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24061 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.