Πράξη την αδελφοποίηση των δύο πόλεων έκαναν σήμερα οι Δήμαρχοι Πρέβεζας και Τρίπολης


Πρωτόκολλο αδελφοποίησης στην προσπάθεια ανάπτυξης φιλικών σχέσεων, μεταξύ των πολιτών των Δήμων Πρέβεζας και Τρίπολης υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και Τρίπολης Δημήτρης Παυλής σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Συνδετικός κρίκος για την αδελφοποίηση ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης, ο οποίος γεννήθηκε στην Τρίπολη στις 30 Οκτωβρίου 1896 και έβαλε τέλος στην ζωή του στην Πρέβεζα στις 21 Ιουλίου 1928.

Οι δύο Δήμαρχοι χαρακτήρισαν μέρα σταθμό τη σημερινή μέρα για την Πρέβεζα και την Τρίπολη, καθώς οι δύο πόλεις αποκτούν κοινή πορεία. Η Αδελφοποίηση αυτή θα συνεισφέρει στη δημιουργία και εμβάθυνση των ανθρωπίνων σχέσεων, με κοινές δράσεις σε διάφορους τομείς.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης πλαισιώθηκε από το Μουσικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου «Σπύρος Δήμας» αποτελούμενο από τις καθηγήτριες του Ωδείου Μαριάννα Τζαφέρι (τραγούδι) , Δήμητρα Αποστολίδη και Κωνσταντίνα Ντούσια (πιάνο), όπου ερμήνευσαν μελοποιημένα ποιήματα του Κώστα Καρυωτάκη καθώς και από τη Χορωδία Τρίπολης υπό την μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Γαργαλιώνη. Νωρίτερα στο πλαίσιο του προγράμματος αδελφοποίησης των δύο πόλεων οι δήμαρχοι Τρίπολης και Πρέβεζας, επισκέφθηκαν την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που στεγάζεται στο σπίτι, όπου γεννήθηκε ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης.

Εκεί τους περίμενε ο πρύτανης κ. Αθανάσιος Κατσής και τους ξενάγησε στους χώρους της πρυτανείας, ενώ ακολούθησε συζήτηση για θέματα που αφορούν τη συνεργασία των Πανεπιστημίων με την αυτοδιοίκηση.

Οι κ.κ Μπαΐλης και Παυλής τόνισαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπου τους ζητηθεί. Το Δήμαρχο Πρέβεζας στην Τρίπολη συνόδευσε από πλευράς Δήμου η Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού κ. Ελευθερία Αγγέλη. Oι εκδηλώσεις για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων θα ολοκληρωθούν σήμερα το βράδυ με αφιέρωμα στον ποιητή με τίτλο “Ο δικός μας Καρυωτάκης” που θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23926 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.