Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση Πρωτοβουλίας ενάντια στις εξορύξεις στη Πρέβεζα


Την Παρασκευή 7/12 πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο της πόλης, συνέλευση της πρωτοβουλίας Πρέβεζας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Αφορμή της συνέλευσης στάθηκε το γεγονός της αυριανής πρώτης ημερίδας  που διοργανώνουν τα ΕΛΠΕ (εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια) στην πόλη της Πρέβεζας (9/12) στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο Margarona Roayl σχετικά με την πρόθεση της εταιρείας για ενημέρωση πάνω στις ερευνητικές διαδικασίες και τα αποτελέσματα τους στα χερσαία οικόπεδα Άρτας- Πρεβέζης .

Επιπρόσθετα το πρωί του Σαββάτου (σήμερα) από τα ΕΛΠΕ, πραγματοποιήθηκε στη Φιλιππιάδα συνάντηση και ενημέρωση, ενώ θα ακολουθήσει ακόμη μία στο Καναλάκι του Δήμου Πάργας (Δημαρχείο) στις 4.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Τα μέλη της συνέλευσης εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση, ενώ συζήτησαν τρόπους κοινοποίησης των κινδύνων από ενδεχόμενες εργασίες που θα γίνουν  στην εξόρυξη, στους πολίτες του νομού. Ιδιαίτερο βάρος έχει για τα μέλη της πρωτοβουλίας η κοινή δράση και παρέμβαση στα χωριά του νομού Πρεβέζης που εντάσσονται στο σχεδιασμό και στην λογική των «οικοπέδων».

Τέλος αποφασίστηκε η συλλογή υπογραφών μελών της πρωτοβουλίας και απλών πολιτών του Δήμου για να συζητηθεί το θέμα των εξορύξεων και στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης της Πρέβεζας… Ενέργεια που θα αναδείξει και την στάση και άποψη των αιρετών της πόλης αλλά και της δημοτικής αρχής που είτε αγνοούν το ζήτημα ή δεν θέλουν μέχρι στιγμής να πάρουν θέση αγγίζοντας μια καυτή «πατάτα»….

Η συνέλευση ήταν αρκετά μαζική, μιας και δεν μιλάμε για συγκέντρωση ούτε για εκδήλωση προφανώς της πρωτοβουλίας αλλά ουσιαστικά για ένα μάζεμα που πραγματοποιείται ανά ταχτά χρονικά διαστήματα από τα μέλη της πρωτοβουλίας.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Τσούτσης

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.