Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”: Ένοχος Πάλι ο Πλάτανος- Έγγραφη διαμαρτυρία

Χωρίς ίχνος περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ερμηνεύοντας κατά πως τον συμφέρει τη θεσμική  θέση του Αντιδημάρχου, περιθωριοποιώντας εμφανώς το εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό (γεωπόνους) του τμήματος περιβάλλοντος του Δήμου, με την συνδρομή του  εργατικού προσωπικού  επιτέθηκε, κατακαλόκαιρο και με >σφοδρότητα, στον

άτυχο και ανυπεράσπιστο πλάτανο της μικρής πλατείας  στο παλιό ΚΤΕΛ. Και αυτό γιατί, στον πάνσοφο κύκλο ζωής της φύσης, του έτυχε να φιλοξενεί ,στο πλούσιο και ζωτικό για όλους φύλλωμά του, πουλιά.

Κύριε Αντιδήμαρχε,

της ακατανόητης για σας έννοιας >,        καθήκον σας είναι  να υπηρετείται την πόλη και τους κατοίκους της.

Γι’ αυτό  εκλεγείκατε  και γι’ αυτό μισθοδοτείστε.

Αυτό το > όμως το καθορίζουν σαφείς νόμοι και αποφάσεις, που ή τους αγνοείται ή τους περιφρονείται, ενώ  θα έπρεπε να είστε θεσμικά φωτεινό παράδειγμα έννομης λειτουργίας .

Η θέση σας στην ιεραρχία διοίκησης του Δήμου, δεν δεν σας δίνει κανένα ιδιοκτησιακό δικαίωμα σε τίποτε το Δημοτικό, ενώ το ,> είναι καταστρεπτική νοοτροπία   περιστασιακών ηγεμονίσκων.

Βασική αρμοδιότητα σας > στις οποίες είστε πολιτικός προϊστάμενος, ούτως ώστε αυτές  να προσφέρουν στους δημότες τις υπηρεσίες που ορίζουν οι νόμοι και οι αποφάσεις.  Όσον αφορά το συγκεκριμένο, καταστροφικό, περιστατικό και εάν πράγματι  είχατε διάθεση να προσφέρεται σύννομες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πολιτισμού στους αιτούντες από τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ !!!, συμπολίτες μας, έπρεπε :

  1. Να επιβλέπατε, ως πολιτικός προϊστάμενος την , υλοποίηση του ετησίου σχεδιασμού της υπηρεσίας περιβάλλοντος, για την συντήρηση και τον καλλωπισμό ΟΛΗΣ της χλωρίδας του Δήμου και τις εποχές που αυτός πρέπει να πραγματοποιείται .
  2. Να πρωτοστατείτε στην συνεχή ενημέρωση των πολιτών, για το πόσο σημαντικό για την ποιοτική ζωή και την εικόνα της πόλης και των ίδιων, είναι, όχι μόνο η προστασία της αστικής χλωρίδας και πανίδας, αλλά και η αύξησή της.
  3. Να είναι πρωταρχικό καθήκον σας, όλα αυτά τα χρόνια που ισχυρίζεστε ότι ,> τους Δημότες, η δημιουργία μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής υπηρεσίας περιβάλλοντος και καθαριότητας, σε προσωπικό και εξοπλισμό, ΙΚΑΝΗΣ να ξεπλένει και απολυμαίνει τακτικότατα τις ελάχιστες ανθυγιεινές εστίες που δημιουργούν τα ζωντανά της φύσης . Κάτι που έπρεπε να γίνεται και με τις τεράστιες εστίες μόλυνσης και δυσοσμίας που υπάρχουν καθημερινά μέσα και γύρω από τους κάδους απορριμάτων, καθιστώντας μας  μια από  τις πιο βρώμικες πόλεις της Ελλάδας.
  4. Οφείλετε να γνωρίζατε ότι ο πλάτανος στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε δοκιμασία αφανισμού, λόγω ασθένειας και έπρεπε μαζί με την υπηρεσία σας να  λάβετε όλα τα κατάλληλα μέτρα όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία  πριν τον > .

Κύριε Αντιδήμαρχε, σε διακόσιες περίπου θέσεις πρασίνου στον αστικό ιστό της πόλης τα δένδρα έχουν εξοβελιστεί, για λόγους που γνωρίζει καλά η υπηρεσία περιβάλλοντος και δεν τους απέτρεψε .

Εάν την ενέργειά σας δεν την καταναλώνατε στις άστοχες στις εκτός αρμοδιοτήτων, προσωπικές παρεμβάσεις σας στο  ελάχιστο πράσινο που έχει απομείνει στην άλλοτε καταπράσινη Πρέβεζα, αλλά  τη διοχετεύσατε στη φύτευση αυτών των διακοσίων δένδρων.   

Θα προσφέρατε ουσιαστικές υπηρεσίες στο περιβάλλον λίγο πριν την παράδοση των καθηκόντων σας .

Τέλος μας εξέπληξε η παθητική έως συμβιβαστική στάση του εξειδικευμένου προσωπικού του τμήματος περιβάλλοντος του Δήμου,  όταν τους καταγγείλαμε το εκτός χρόνου, αυθαίρετο γεγονός. Σημαντική  και η απουσία του από τον χώρο των εργασιών κοπής του πλατάνου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Κωνσταντίνος  Λογοθέτης                                             Μίχα ΕλένηΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23991 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.