Περιστατικό σοβαρής κακοποίησης ζώου με σκοπό την εξόντωσή του-Υποβλήθηκε μήνυση

-Ακολουθούν φωτογραφίες με σκληρό περιεχόμενο-

Ενημερωθήκαμε στις 5 Δεκέμβρη από κάτοικο της Καστροσυκιάς, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος βλέποντας το σκυλί κάλεσε την αστυνομία ζητώντας βοήθεια. Πήγαμε στο σημείο λίγο αργότερα, ρωτήσαμε, ψάξαμε, αφήσαμε τα τηλέφωνά μας και την επόμενη μέρα, χθες το μεσημέρι 6/12/2019, καταφέραμε να την εντοπίσουμε και να την προσεγγίσουμε και τελικά να την μεταφέρουμε στο κτηνιατρείο της Αμαλίας Κωλέτση. Ο κτηνίατρος Κοσμάς Τόσκας, περιποιήθηκε το βαθύ τραύμα του ζώου με μεγάλη προσοχή κι επαγγελματισμό. Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό σοβαρής κακοποίησης ζώου με σκοπό την εξόντωσή του. Και δυστυχώς δεν είναι το πρώτο στην συγκεκριμένη περιοχή. Κατά την ιατρική εξέταση διαπιστώσαμε πως είχε κι άλλο σημάδι από σύρμα στην κοιλιά της στη βάση των πίσω ποδιών. Σκοπός του βασανιστή, ήταν η εξόντωση του ζώου με φρικτό, αργό μαρτυρικό θάνατο.


Η κατάσταση του ζώου είναι κρίσιμη. Βρίσκεται σε ασφαλές μέρος όπου και θα φιλοξενηθεί μέχρι να αναρρώσει και να βρεθεί υπεύθυνη υιοθεσία. Έγινε μήνυση στο ΑΤ Πρέβεζας.
Δυστυχώς όπως είπαμε δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό απόπειρας πνιγμού ζώου στην συγκεκριμένη περιοχή κι είναι αποδεδειγμένο πως ένας άνθρωπος που βασανίζει αναίσχυντα ζώα, αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία.

Ακόμη κι αν η έρευνα της αστυνομίας δεν αποδώσει καρπούς, ακόμη κι αν κανένας από όσους πιθανά γνωρίζουν κάτι, αποφασίσουν να μη μιλήσουν, θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα, ο Νόμος του Κάρμα.
Που στα πλαίσια της χριστιανικής διδασκαλίας, διατυπώνεται από τον Παύλο ως εξής: «Μὴ πλανᾶσθε, Θεὸς οὐ μυκτηρίζεται· ὃ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καὶ θερίσει»

Πάρέμβαση Για τα Ζώα
Πέλα ΚαλογήρουΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.