Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Φώτα ομίχλης » που υπογράφει ο δικηγόρος Απόστολος Τάσσης


Ιστορίες και όνειρα μπολιασμένα με τη σαγήνη και την ευαισθησία ενός ντόπιου ψαρά με φόντο την Πρέβεζα που μετατρέπεται σε σένα παζλ εμπλέκονται στο πρώτο μυθιστόρημα του δικηγόρου Αποστόλη Τάσση το οποίο παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Γαβριηλίδης και το Βιβλιοπωλείο Κύκλος η Βιβή Σολωμονίδου εισαγωγικά είπε μεταξύ άλλων:
«ο συγγραφέας με διαρκή πλοκή διηγείται ιστορίες κάνοντας την ίδια στιγμή το αδύνατο δυνατό, το απρόσμενο προβλέψιμο και το αδιανόητο καταληπτό. Πέντε όνειρα, ένα παζλ … το ένα συμπληρώνει το άλλο και όλα μαζί μας δίνουν μία ιστορία».

Στη συνέχεια ο Δικηγόρος Δημήτρης Μουστακάτος σημείωσε πως με το έργο αυτό ο Απόστολος Τάσσης έθεσε και πάλι την Πρέβεζα ως μέλος της Λογοτεχνικής ιστορίας του τόπου και τόνισε πως με τον τίτλο του βιβλίου ο συγγραφέας κυριολεκτεί αφού άνοιξε φώτα ομίχλης και μέσα από ανασφάλειες και φόβους πέρασε απέναντι στη δημιουργική του πλευρά.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα και ποιήτρια κ. Άννα Αφεντουλίδου το βιβλίο παρακολουθεί, την πορεία ενηλικίωσης ενός παιδιού στην Πρέβεζα της μεταπολεμικής εποχής, με τις δυσκολίες, τη φτώχεια τις συγκρούσεις, τις περιπέτειες του τόπου και των ανθρώπων της. Μιλά για το ρόλο που έπαιξαν πέντε όνειρα για να αλλάξει την οπτική του ο αφηγητής για τον κόσμο.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο η Δώρα Μπάλλα.
Ο Απόστολος Τάσσης μοιράστηκε μαζί με καλούς φίλους και γνωστούς βιβλιόφιλους της πόλης τη χαρά της έκδοσης του πρώτου του μυθιστορήματος ευχαρίστησε όλους όσοι «γέμισαν» ασφυκτικά το Πολιτιστικό κέντρο προαναγγέλλοντας ότι προτίθεται να συνεχίσει «το όμορφο ταξίδι της γραφής», έχοντας ήδη στο συρτάρι του αρκετά γραπτά.

Πηγή: εφημερίδα Το Βήμα της ΠρέβεζαςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23926 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.