Παρουσία πλήθους πιστών η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Νικολάου στην Πρέβεζα

Με λαμπρότητα και παρουσία των τοπικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας και πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Πρέβεζα. Σήμερα το πρωί στον ομώνυμο Ιερό Ναό πραγματοποιήθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία που τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος αρχιμ.Σίμων Δημογέροντας και ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου προστάτη των ναυτικών σε κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας, για ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Τις εκδηλώσεις λάμπρυνε άγημα με σπουδαστές της ΑΕΝ που κρατούσαν την ιερή εικόνα στην Λιτανεία . Στο τέλος οι κυρίες της Ενορίας προσέφεραν καφέ και γλυκίσματα στους παρευρισκόμενους. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της Ν. Δ Στέργιος Γιαννάκης , ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, οι επικεφαλής των δημοτικών πατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Μπαΐλης και Γιώργος Νίτσας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δημήτρης Παππάς και Παύλος Φραγκούλης ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Γρηγόρης Κουμπής, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας (Αστυνομίας-Πυροσβεστικής-Λιμενικού- Αεροπορίας ) της ΑΕΝ Ηπείρου και πλήθος πιστών.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 απόγευμα στο Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου με παράκληση που θα ψαλλεί προς τιμήν του Αγίου.

πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία ΠρέβεζαςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.