Ο Βασίλης Ιωάννου στον Prisma 91,6: Δεν είμαι ενταγμένος στο ΚΙΝΑΛ και πόσο μάλλον δεν έχω πάρει κανενός είδους μεταγραφή σ’ άλλο πολιτικό φορέα…

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ” Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο στούντιο της εκπομπής ήταν ο κ. Βασίλης Ιωάννου σε μια ενδιαφέρουσα και αναλυτική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Ο κ. Ιωάννου υπηρέτησε το δημόσιο σχολείο ως μάχιμος εκπαιδευτικός- Μαθηματικός για πολλές δεκαετίες και ανέδειξε πλούσια συνδικαλιστική δράση στο χώρο δουλειάς του.
Έχει υπηρετήσει επίσης με επιτυχία την τοπική αυτοδιοίκηση και για οχτώ χρόνια ήταν εκλεγμένος Νομάρχης Πρέβεζας
(2002-2010).
Μάλιστα διατέλεσε μέλος του Δ.Σ της ΕΝΑΕ.
Ασχολήθηκε επιπρόσθετα και με την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και ενεργά με το χώρο της κεντροαριστεράς και της ”Δημοκρατικής Παράταξης” για πολλά χρόνια.
Στις πρώτες εθνικές εκλογές του 2012 εκλέχτηκε Βουλευτής Πρέβεζας με το ΠΑΣΟΚ .
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ασχολείται ενεργά με το σχολιασμό και την ανάδειξη τοπικών ζητημάτων και προβλημάτων της περιοχής μας, την αρθρογραφία σε ενημερωτικά site αλλά και με το ραδιόφωνο, μέσα και από την επιτυχημένη εκπομπή που επιμελείται στο ραδιόφωνο μας Prisma 91.6 κάθε Δευτέρα πρωί 10-12.

Ξεκινάμε την Δευτέρα και εμείς με διάθεση, περισσότερη εμπειρία στην φιλόξενη συχνότητα του Prisma

”Συνεχίζω και την νέα χρονιά παράλληλα την αρθρογραφία μου και σε άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, από εκεί που σταμάτησα πριν το καλοκαίρι..”
”Η θεματολογία θα είναι η ίδια, τοπική ειδησιογραφία- ανάδειξη τοπικών θεμάτων κυρίως αυτών που έχουν βαρύνουσα αναπτυξιακή προοπτική και πολύ κριτική – πολύ σκληρή κριτική.”
”Καλόπιστη και τεκμηριωμένη..”
” Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε βάρος περισσότερο σε εκπροσώπους φορέων, ντόπιους καλλιτέχνες και συλλογικότητες.”

” Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι δημοσιογραφώ. Δημοσιογραφία για μένα είναι ρεπορτάζ στο δρόμο συνεχή επαφή με τον κόσμο, δεν κάνω κάτι τέτοιο”
” Αρθρογραφώ άλλωστε πάντα μου άρεσε να το κάνω…”
” Αρχή μου ήταν ότι κάνω να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ.”
” Δεν με αγγίζει αυτή η παραφιλολογία..”
” Πολλοί λένε πολλά γι’ αυτήν την ενασχόληση μου αλλά στο τέλος θα μας κρίνουν οι ακροατές και οι αναγνώστες , θέλω να ασχολούμαι με θέματα της περιοχής μου..”
” Έχω κουραστεί τα τελευταία χρόνια να απολογούμαι για τις ενασχολήσεις μου ,πίσω από την όποια ενασχόληση μου κάποιοι να προσπαθήσουν να δώσουν ερμηνείες…”
” Μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με τα πολιτικά και κομματικά δρώμενα της συσσωρευμένης εμπειρίας δεν θα έπρεπε να μιλάμε.”
Όσον αφορά την πολιτική ενασχόληση του ο κ. Ιωάννου τόνισε: ” Έχω μια βασική αρχή, μια φορά πολιτικός πάντα πολιτικός…

” Δεν κάνεις πολιτική μόνο με αιρετή εκπροσώπηση αν είσαι δηλαδή Βουλευτής, Δήμαρχος… πολιτική κάνεις και στην καθημερινότητα..”

” Διαφωνώ με πολλούς που λένε ότι δεν ταιριάζει η δημοσιογραφία με την πολιτική..”
” Ανήκω στην μεγάλη Δημοκρατική παράταξη, από το Δημοκρατικό κέντρο ως την σοσιαλδημοκρατία..”
” Την λεγόμενη Κυβερνώσα Αριστερά ή Κεντροαριστερά..”

Παραμένω επομένως ενεργός πολιτικά…

” Η παρούσα κυβέρνηση προσπαθεί να απορροφήσει το πολιτικό κέντρο και το πράττει προς όφελος της με επιτυχία. μέχρι στιγμής..” ” Δεν είμαι όμως κομματικά ενταγμένος πουθενά..”
Δεν είμαι ενταγμένος στο ΚΙΝΑΛ και πόσο μάλλον δεν έχω πάρει κανενός είδους μεταγραφή σ’ άλλο πολιτικό φορέα..’

Είμαι ένας ανένταχτος της κεντροαριστεράς…
” Πρέπει να ανοίξει ένας δύσκολος αλλά ουσιαστικός διάλογος..”
” Κάποιοι έχουν μπερδευτεί δεν κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνά σήμερα η Ν.Δ..”
” Χρειάζεται επομένως σωστή κριτική και στην σωστή κατεύθυνση αλλά και προφανώς να τονίσουμε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ επί των ημερών έκανε πολλά αρνητικά πράγματα καθώς και λάθη..”…

Συζητήσαμε αναλυτικά στην συνέχεια με τον έμπειρο καλεσμένο μας Βασίλη Ιωάννου , για τα ζητήματα του νοσοκομείου, το άνοιγμα των σχολείων και την πανδημία καθώς τέλος και για τα έργα υποδομής και πιο συγκεκριμένα το προχώρημα του έργου ” Εργολαβίας Σκούπας” με την παράκαμψη Αμφιλοχίας και την σύνδεση με την Ιόνια οδό.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2906 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.