Ο Σπύρος Κόκκαλης στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10»: «Πολλές επιχειρήσεις του κλάδου θα δυσκολευτούν…»

«H επισκευή των κρηπιδωμάτων να γίνει χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα κατά την θερινή περίοδο…»

Στο radio prisma και στην εκπομπή «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10» , που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου, ήταν καλεσμένος ο Πρόεδρος του συλλόγου εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων κ. Σπύρος Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, όχι μόνο στο χώρο της εστίασης , αλλά συνολικά στις επιχειρήσεις της αγοράς, οι οποίες όπως τόνισε, μετά και το νέο Lockdown, θα δυσκολευτούν πολύ να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, ενώ πολλές ενδεχομένως να μην ξανανοίξουν..

Ζήτησε την έμπρακτη στήριξη του κλάδου και των εργαζόμενων  από την πολιτεία, όχι με δάνεια αλλά με επιδοτήσεις και μέτρα ανακούφισης ..

Ο κ. Κόκκαλης κλήθηκε επίσης να πάρει θέση και για τα έργα που εκτελούνται ή πρόκειται να ξεκινήσουν  το επόμενο διάστημα στην Πρέβεζα, έργα τα οποία με τον τρόπο που θα εκτελεστούν  θα επηρεάσουν σημαντικά την αγορά…

Ειδικότερα για το έργο της επισκευής των παλιών κρηπιδωμάτων της παραλίας, ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι αυτό πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, αλλά χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία των επιχειρήσεων, την κρίσιμη περίοδο Απριλίου –Σεπτεμβρίου  .

Αυτό όπως είπε μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν οι εργασίες γίνουν τμηματικά με τρόπο που  και τη λειτουργία των επιχειρήσεων δεν θα δυσκολεύει και θα επιτρέπει  την προσέγγιση των σκαφών.

Αναφερόμενος μάλιστα στη φημολογία για τον τρόπο ανάθεσης του έργου, επισήμανε ότι αυτό  αφορά τους αρμόδιους και όχι τους επαγγελματίες . Αυτοί καλούνται να επιλέξουν την καλύτερη διαδικασία , ώστε να γίνει ένα άρτιο έργο, μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.  Οι επαγγελματίες  της Πρέβεζας ζητάνε συνάντηση με τον Δήμο, ώστε να ενημερωθούν επίσημα και να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα. ..

Για το έργο των οπτικών ινών, που ήδη είναι σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία της πόλης,  ο Σπύρος Κόκκαλης κάλεσε την εταιρεία να αξιοποιήσει την περίοδο της καραντίνας,  εκτελώντας εργασίες στην παραλιακή ζώνη και σε όλη την αγορά, ώστε όταν ξανανοίξουν οι επιχειρήσεις  και κυρίως την περίοδο των εορτών, να έχουν γίνει όλες οι ι οι εργασίες και οι απαιτούμενες αποκαταστάσεις .

ΥΓ . Για τεχνικούς λόγους , δεν είναι διαθέσιμο το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Σπύρου Κόκκαλη, στην εκπομπή «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10»..Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3366 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.