Ο πολιτικός επιστήμονας Αλέξανδρος Μπίστης στον Prisma 91,6


Την Δευτέρα 5/11 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Αλέξανδρος Μπίστης.

Ο Αλέξανδρος Μπίστης είναι πολιτικός επιστήμονας. Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη & Ιστορία στο Πάντειο και Ιδεολογία & Ανάλυση Λόγου στο Έσσεξ. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης.Εργάστηκε ως Υπεύθυνος Στατιστικών Δεδομένων και Τεκμηρίωσης στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και επίσης στον Τομέα Υπηρεσιών Σχεδιασμού και Οργάνωσης της ΜΟΔ Α.Ε.. Έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε διάφορα κινήματα και πολιτικές πρωτοβουλίες κατά το παρελθόν, ενώ επίσης ήταν μέλος της Κ.Π.Ε του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και διετέλεσε συντονιστής της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του.

Αποχώρησε το καλοκαίρι του 2015 οπότε και παραιτήθηκε και από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ . Αρθρογράφησε συστηματικά στον τύπο, έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες πολιτικής επιστήμης και επικοινωνίας και μετέφρασε στα Ελληνικά το κλασικό βιβλίο φιλοσοφίας της γλώσσας «Πώς να κάνουμε πράγματα με τις λέξεις», του Τζ. Λ. Ώστιν (εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας).

Συζητήσαμε μαζί του σχετικά με την κουβέντα που ανοίγει στο δημόσιο διάλογο για την Συνταγματική Αναθεώρηση , ενώ επιπρόσθετα ακούσαμε την άποψη του και το σχόλιο του για την κατάσταση του σημερινού πολιτικού μας συστήματος αλλά και για τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται εντός του 2019.

ο κ. Μπίστης τόνισε ότι δεν θα δούμε ριζοσπαστικές μεταβολές, όσο αφορά αλλαγές στο Σύνταγμα αλλά ενδεχομένως μια προσπάθεια να γίνουν κάποιες στοχευμένες κινήσεις με προοδευτικό πρόσημο.

Όμως αυτό δεν θα αλλάξει την γενική εικόνα, ούτε θα αθωώσει το γεγονός ότι και η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες έχουν φέρει μια σειρά νομοθετημάτων σε αντισυνταγματική κατεύθυνση. Τέλος και πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπίστης μας απάντησε ότι είναι νωρίς κανείς να προβλέψει την σύνθεση του νέου κοινοβουλίου, αλλά και το χρονικό ορίζοντα των εκλογών.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22892 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.