Ο περιφερειακός σύμβουλος Θ. Κορωναίος στον Prisma 91,6: Κληθήκαμε να καταψηφίσουμε ή να υπερψηφίσουμε ένα πρόγραμμα χωρίς να ξέρουμε το κόστος…

Την Παρασκευή 24 Γενάρη στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο στούντιο της εκπομπής ήταν ο Θοδωρής Κορωναίος.

Ο Θοδωρής Κορωναίος είναι επιτυχημένος Γεωπόνος – Μελετητής. Με σπουδές στο ΑΠΘ δραστηριοποιείτε στον ιδιωτικό τομέα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Πρεβέζης.
Ο Θοδωρής Κορωναίος είναι επίσης αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε Ηπείρου- Νήσων αλλά και μέλος του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας.
Επιπρόσθετα είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πρέβεζας με την μείζονα αντιπολίτευση και την παράταξη ” Κοινό των Ηπειρωτών” του Γ. Ζάψα.

Συζητήσαμε αναλυτικά με τον κ. Κορωναίο για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα αλλά και ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στην Περιφέρεια και στα Περιφερειακά Συμβούλια και αφορούν το νομό.

” ..Τα θέματα που έρχονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι περιορισμένης εμβέλειας.. Κυρίως συμβάσεις με Δήμους όταν ζητούν προσωπικό. Το τελευταίο διάστημα έγινε συζήτηση για τον προυπολογισμό, το τεχνικό πρόγραμμα αλλά και το κομμάτι της Τουριστικής προβολής της Περιφέρειας.”
” Υπάρχουν ενέργειες και προτάσεις από πλευράς Περιφέρειας αλλά δεν λαμβάνονται πουθενά σοβαρά οι επισημάνσεις και οι προτάσεις της αντιπολίτευσης..”
” Αυτό συνιστά ένα ζήτημα..”
” Σε σχέση και με την χάραξη στρατηγικής και για το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα πρέπει να πάμε ενωμένοι ως Περιφέρεια με την μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση.”
” Ένα ζήτημα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα, έχει υποβαθμιστεί και μας αφορά είναι η συνέχεια του Οδικού άξονα της Ιονίας Οδού και της σύνδεσης με Κακκαβιά. ” ”Η υποβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού άξονα που είναι διευρωπαϊκός και φτάνει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας συντελεί ζήτημα, και αφορά και το Νομό μας”.
” Πρέπει να αντιμετωπιστεί, είναι δρόμος που συνδέει ευρωπαϊκές περιφέρειες δεν αφορά μόνο το κέντρο της Περιφέρειας..”
” Στους μελλοντικούς σχεδιασμούς πρέπει να λαμβάνοντα υπόψιν προτάσεις που κατατίθενται στο Περιφερειακό Συμβόλαιο.”
” Στην τελευταία συνεδρίαση του 2019 έγινε συζήτηση για το πρόγραμμα Τουριστικής προβολής 2020”.
” Το πρόγραμμα που κατέβηκε στο περιφερειακό συμβούλιο ήταν ακοστολόγητο.”
” Κληθήκαμε να καταψηφίσουμε ή να υπερψηφίσουμε ένα πρόγραμμα χωρίς να ξέρουμε το κόστος. Οτιδήποτε κατεβαίνει στο περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να γνωρίζουμε πόσο κοστολογείται.”
” Μιλάμε για τον σχεδιασμό σε ποιες θεματικές εκθέσεις θα πάμε ως περιφέρεια όσο και για το πρόγραμμα , τους τουριστικούς οδηγούς κτλπ. ”
” Μιλάμε για τον σχεδιασμό σε ποιες θεματικές εκθέσεις θα πάμε ως περιφέρεια όσο και για το πρόγραμμα , τους τουριστικούς οδηγούς κλπ. ”” Δεν υπήρχε απολογισμός για το 2018.”
” Στις εκθέσεις πρέπει να συμμετέχουν όσοι γνωρίζουν τα αντίστοιχα θέματα όσο αφορά τα πολιτικά πρόσωπα..”
” Δεν είναι δυνατόν όλοι να γνωρίζουν όλα τα θέματα.”
” Μας αφορά η τουριστική προβολή ως νομός, είμαστε άλλωστε κατεξοχήν τουριστικός νομός με πολλούς προορισμούς .”
” Θα πρέπει να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει.”
” Θεωρώ ότι το πρόγραμμα είναι ετεροβαρές..”
” Υπάρχουν περιφέρειες πιο μπροστά από εμάς στο κομμάτι της τουριστικής προβολής.”
” Τα μεγάλα έργα δεν πρέπει να υποβαθμιστούν από την Περιφέρεια.”
” …Και οι τρεις υπόλοιποι νομοί συνδέονται με τους οδικούς άξονες εκτός από εμάς..”
” Στο περιφερειακό συμβούλιο το τελευταίο διάστημα έγινε και μια συζήτηση για το προσφυγικό.”
” Το μείζον θέμα του προσφυγικού το διαχειρίζονται κυρίως οι Δήμοι…, η περιφέρεια πρέπει να είναι παρούσα και αλληλέγγυα.”Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.