Ο μεταλλειολόγος μηχανικός, ιδρυτικό μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παναγιώτης Μαυροειδής στον Prisma 91,6 για το ζήτημα των εξορύξεων

Την Πέμπτη 14/8 στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Παναγιώτης Μαυροειδής.

Ο Παναγιώτης Μαυροειδής είναι Μεταλλειολόγος Μηχανικός, ιδρυτικό μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ο κ. Μαυροειδής έχει ασχοληθεί αναλυτικά και μέσα από τις επιστημονικές του γνώσεις με το κομμάτι της εξορυκτικής διαδικασίας υδρογονανθράκων συμμετέχοντας μάλιστα και σε πάνελ συνεδρίων αλλά και σε πολιτικές εκδηλώσεις με αυτή την ιδιότητα.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για το κρίσιμο αυτό ζήτημα της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων, την πολιτική συγκυρία και επικαιρότητα αλλά και την συζήτηση που έχει ανοίξει στο εσωτερικό του ΝΑΡ για την δημιουργία νέου πολιτικού υποκειμένου.

” Η κυβέρνηση της Ν.Δ θα κλιμακώσει την αντίδραση της..”
” Υπάρχει οργή..,Υπάρχει αγανάκτηση στον κόσμο” .

Ο κ. Μαυροειδής ήταν αναλυτικός για το θέμα των εξορύξεων. ”Υπάρχουν κάποιοι μύθοι γύρω από το ζήτημα με τους οποίους πρέπει να αναμετρηθούμε..”

” Υπάρχουν ανταγωνισμοί οι οποίοι οξύνονται, το ερώτημα είναι αν αξίζει τον κόπο να θυσιαστεί η νεολαία μας για τα κέρδη συγκεκριμένων πολυεθνικών εταιρειών”

Ο κ. Μαυροειδής ήταν αναλυτικός επίσης για τους κινδύνους και τα περιβαλλοντολογικά ζητήματα που προκύπτουν από μια τέτοια επενδυτική δραστηριότητα. ” Μπορούν να συμβούν ατυχήματα μέσα από την υδραυλική ρηγμάτωση που χρησιμοποιείται για την έρευνα και τον πιθανό εντοπισμό υδρογονανθράκων”.

Τέλος ο καλεσμένος μας μετέφερε την άποψη του για τις συμφωνίες παραχώρησης που ψηφίστηκαν στην ελληνική βουλή, την ελληνική ΑΟΖ και την κατάσταση στο Αιγαίο σήμερα.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3071 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.