Ο Κώστας Μπάρκας στον Prisma 91,6: Ως ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα για ανέγερση νέου Νοσοκομείου που πλέον όλοι οι φορείς της πόλης και του Νομού αναδεικνύουν…

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Κώστας Μπάρκας.
Ο κ. Μπάρκας είναι Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ , πρώην Υφυπουργός Εργασίας και έμπειρο στέλεχος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την πολιτική συγκυρία, την κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία ειδικά την περίοδο που διανύουμε λόγω και της δεύτερης φάσης της πανδημίας του covid-19 αλλά και για τις πολιτικές που υλοποιούνται από πλευράς κυβέρνησης Ν.Δ στους παραπάνω τομείς.

Ο κ. Μπάρκας μας μετέφερε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για όλα όσα πρέπει να γίνουν στο τομέα της πρόληψης και της θωράκισης του δημοσίου συστήματος Υγείας αλλά και τις ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα , ενώ τοποθετείται και απαντά σε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με το Νοσοκομείο Πρέβεζας, την δυνατότητα ανέγερσης νέας δομής Υγείας στο Νομό αλλά και τα σημερινά προβλήματα.

Τέλος κουβεντιάσαμε μαζί του για την σύνδεση της Πρέβεζας με τους οδικούς άξονες και την κατάσταση του οδικού δικτύου συνολικά στο νομό, αλλά και για τα εσωτερικά ζητήματα που απασχολούν τον ”ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία” στη νέα φάση που μπαίνει το κόμμα της Κουμουνδούρου.

” Το θέμα του νοσοκομείου ενδιαφέρει τους πάντες , δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο της πόλης της Πρέβεζας αλλά όλου του Νομού..”
” Είναι διαφορετικό θέμα το κτίριο και διαφορετικό η στελέχωση, και τα δύο όμως απασχολούν εξίσου σοβαρά τις δομές υγείας του νομού..”
” Τα προηγούμενα χρόνια λόγω και της οικονομικής κρίσης το κτιριακό ζήτημα δεν έμπαινε τόσο επιτακτικά..”
” Υπάρχει πια ενιαία απαίτηση για νέο κτήριο..”
” Η στελέχωση ήταν και παλιότερα προβληματική, αν και μειώθηκε τα προηγούμενα χρόνια..” ” Σήμερα δυστυχώς μπαίνουμε σε μια νέα φάση υποστελέχωσης, δεν έρχονται νέοι γιατροί στο νοσοκομείο Πρέβεζας..”
” Κλινικές υπολειτουργούν και είναι έτοιμες να κλείσουν.., αν δεν κάνει τίποτα και η διοίκηση ώστε να έρθουν νέοι γιατροί..”
” Το υπουργείο είναι απών δυστυχώς, ήμαστε σε δύσκολη κατάσταση..”
” Πρέπει να διεκδικήσουμε νέο κτήριο, ως ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουμε αυτό το δίκαιο αίτημα που πλέον όλοι οι φορείς το αναδεικνύουν..”
” Χρειάζεται χρόνος, όμως το αίτημα είναι πλέον ενιαίο..”
” Η κυβέρνηση είναι απούσα από όλα τα προβλήματα..”
” Στο Καναλάκι υπάρχει πρόβλημα με τα σχολεία…”
” Η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύσεις , υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα..”
” Στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα..” ” Το πρόγραμμα Συνεργασία του κ. Βρούτση είναι αποτυχημένο..” ” Σε πολλές λίγες επιχειρήσεις δόθηκαν βοήθειες..” ” Το υπουργείο ανάπτυξης ήταν και αυτό απών..”
” Εμείς έχουμε θεσμικό ρόλο, δεν ήμαστε Ν.Δ να ζητάμε εκλογές κάθε μήνα.., ειδικά μέσα στην πανδημία..”
” Ο κόσμος αντιλαμβάνεται τα πράγματα αλλά και την δυσκολία στην καθημερινότητα του..”
” Οι οδικοί άξονες στο νομό μας αφορούν και πρέπει να ολοκληρωθούν …”
” Η συζήτηση για τους οδικούς άξονες είναι μονοθεματική..”Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3098 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.