Ο φιλόλογος και συγγραφέας Ιωσήφ Ζιώγας στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου

Στον prisma 91,6 και στην ενημερωτική εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου, ήταν καλεσμένος ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Ιωσήφ Ζιώγας, με την ευκαιρία της πρόσφατης έκδοσης του Λευκώματος «Κάποτε στην Πρέβεζα- Εικόνες Μνήμης και Νοσταλγίας».

Ο Βασίλης Ιωάννου, εισαγωγικά τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον λεύκωμα, στο οποίο μέσα από τον φωτογραφικό φακό, ξετυλίγονται εικόνες της παλιάς Πρέβεζας, την οποία πολλοί θυμούνται και νοσταλγούν.

Από την δική του πλευρά ο κ. Ζιώγας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει συνολικά το συγγραφικό του έργο, αλλά  και  να ενημερώσει αναλυτικότερα  τους ακροατές για το τελευταίο του έργο, το  φωτογραφικό λεύκωμα, το οποίο όπως είπε συνέγραψε με τον κ. Ανδρέα Καρζή και καλύπτει σε γενικές γραμμές την ιστορία της πόλης της Πρέβεζας, μέχρι και το 1980 .

Αναφέρθηκε στους λόγους που τον παρακίνησαν να ασχοληθούν  με το συγκεκριμένο θέμα , αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για την ολοκλήρωση του έργου, επισημαίνοντας με λύπη  ότι δεν έτυχαν καμιάς μέχρι στιγμής οικονομικής υποστήριξης ούτε από την αυτοδιοίκηση , κάτι που δυσκόλεψε  πολύ την προσπάθειά τους.

Τόνισε ότι τα 5 βιβλία που μέχρι στιγμής έχει εκδώσει, αναφέρονται ισότιμα στην Πρέβεζα και το Συρράκο, τόποι διαμονής και καταγωγής του ίδιου και της οικογένειάς του, δηλώνοντας ότι  και τους δύο τόπους, και τις δυο πατρίδες , τις αγαπώ ισότιμα.

Στο ερώτημα γιατί όλη η συγγραφική του δραστηριότητα είναι ιστορικού περιεχομένου , απάντησε ότι η σχέση του με την ιστορία κρατάει από πολύ παλιά,  γι’ αυτό και ακολούθησε τον ιστορικό κλάδο.

Τέλος αναφέρθηκε  ότι το συγκεκριμένο λεύκωμα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να το προμηθευτούν από τα βιβλιοπωλεία του κ. Νταλαμάγκα και του κ. Αυδίκου.

Ακολουθεί ολόκληρη  η συνέντευξη του κ. Ζιώγα, στον Βασίλη Ιωάννου.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3082 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.