Ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηνικόλας στον Prisma 91,6: Περιμένουμε και εκκρεμεί η δικογραφία για τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Αβραμόπουλο όπως και για χιλιάδες γιατρούς

Την Τρίτη 26/11 στις 12 στον prisma radio 91.6 και ” Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Δημήτρης Χατζηνικόλας.
Ο Δημήτρης Χατζηνικόλας είναι έμπειρος δημοσιογράφος, πολιτικός συντάκτης και εργάζεται στην εφημερίδα Documento.
Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με πλήθος μέσων ενημέρωσης, όπως ο ραδιοφωνικός σταθμός 24/7 radio αλλά και η τηλεόραση Blue Sky όπου ον βλέπουμε και σήμερα σε ενημερωτικές εκπομπές να σχολιάζει.
Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την πολιτική επικαιρότητα και συγκυρία (σκάνδαλο Novartis, συνταγματική αναθεώρηση, προυπολογισμός).

Σε σχέση με την Novartis o κ. Χατζηνικόλας τόνισε και επισήμανε ότι:

” Περιμένουμε και εκκρεμεί η δικογραφία για τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Αβραμόπουλο όπως και για χιλιάδες γιατρούς ”
” Οι συγκεκριμένες δικογραφίες είναι στο συρτάρι της κα. Τουλουπάκη”
” Η περίπτωση του κ. Λοβέρδου έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης”.
”Υπάρχει μια προσπάθεια από πλευράς Αρείου Πάγου να πάρουν την υπόθεση από την κα. Τουλουπάκη , κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και μένει να δούμε την συνέχεια ”.
” Οι διατυπωμένες αυτές οι προθέσεις αν προχωρήσουν θα δημιουργήσουν νέες καθυστέρησες.”
” Στο θέμα Novartis έχει χαθεί η λογική λίγο στην χώρα μας…”
” Υπάρχουν κάποια ερωτηματικά για το χρονικό της καθυστέρησης και από πλευράς εισαγγελίας… ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει την ίδια τακτική το επόμενο διάστημα στην προανακριτική επιτροπή”.

Στην συνέχεια συνομιλήσαμε με τον κ. Χατζηνικόλα αναλυτικά για το ”επιτελικό κράτος” της κυβέρνησης της Ν.Δ , αλλά και για συγκεκριμένες επιλογές προσώπων για τους δημόσιους οργανισμούς.

” Οι δημοσιογράφοι μόνο που διορίστηκαν ως μετακλητοί, επιστημονικοί συνεργάτες κτλ από την κυβέρνηση θα κοστίσουν μόνο 4.5 εκατομμύρια ευρώ.”
” Φανταστείτε το κόστος από συνολικά για όλους τους μετακλητούς υπαλλήλους, το δε ποσό των 4.5 εκατομμυρίων που ανέφερα αφορά το κάθε έτος ξεχωριστά..”.
” Επιστρέφουμε σε πελατειακές λογικές της περιόδου του 2000”

Τέλος ο κ. Χατζηνικόλας σχολίασε και το κρίσιμο θέμα του προσφυγικού: ” Η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με ένα κύμα λαϊκισμού και ρατσισμού η οποία καλλιέργησε προεκλογικά”.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3071 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.