Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, στον PRISMA 91,6 και στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ενημερωτική συζήτηση, είχε ο Βασίλης Ιωάννου στην εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει  στο ραδιόφωνο του prisma 91,6, με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου.

Θέμα συζήτησης  οι ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ του νομού και οι συνδέσεις με τους αυτοκινητοδρόμους.

Ο Βασίλης Ιωάννου στην εισαγωγή τόνισε ότι  «τις τελευταίες δεκαετίες βασική προτεραιότητα για την Πρέβεζα, ήταν η άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης, προκειμένου να αξιοποιήσουμε αυτά που η φύση και η Ιστορία απλόχερα μας παραχώρησαν. Όμως δυστυχώς , μέχρι και σήμερα και  σε αντίθεση με τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ηπείρου που απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού, η Πρέβεζα παραμένει ουραγός και χωρίς συνδέσεις» ..και κατέληξε ρωτώντας:  «Είναι αυτό Ισόρροπη Περιφερειακή Ανάπτυξη;»

Ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Στράτος Ιωάννου, κατέθεσε αναλυτικά τις απόψεις  του για κάθε μια από τις συνδέσεις του νομού, ξεκινώντας από τον οδικό άξονα Ακτίου –Αμβρακία , για τον οποίο τόνισε ότι εξ αιτίας σοβαρών λαθών του παρελθόντος,  έχει καθυστερήσει υπερβολικά , παρ’ ότι ήταν εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση. Σήμερα , συμπλήρωσε, τόσο ο κ. Καχριμάνης  όσο και ο ίδιος , έχουν πάρει το έργο πάνω τους , αφού θεωρούμε ότι είναι ένας σημαντικός άξονας για την περιοχή.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξει συνάντηση με το αρμόδιο Υπουργείο

Για την οδική σύνδεση Πρέβεζας με την Ιόνια οδό  ο κ Στράτος Ιωάννου καταλόγισε σοβαρές ευθύνες για τις καθυστερήσεις στο αρμόδιο υπουργείο και στον πρώην Υπουργό κ. Σπίρτζη, ο οποίος  και παρ’ ότι η Περιφέρεια διέθεσε το απαιτούμενο ποσό  των 35 εκ. ευρώ για την κατασκευή του τμήματος  Καμπή- Γέφυρα Καλογήρου,  έκανε 3 ολόκληρα χρόνια για να  δώσει την έγκριση προγραμματικής σύμβασης, ενώ τώρα προέκυψε καινούριο πρόβλημα με τη μελέτη, που σημαίνει και άλλη καθυστέρηση, με κίνδυνο να χαθούν οι πιστώσεις

Για την παραλιακή Εθνική οδό ο κ. Αντιπεριφερειάρχης  τόνισε ότι  έχει τα μαύρα της τα χάλια και έχει φτάσει στα όριά του.  Τόνισε ότι αυτός ο άξονας είναι προτεραιότητα  για την Περιφέρεια και η πρότασή μας  είναι να υπάρξει μελέτη -κατασκευή για παρεμβάσεις στο σύνολο του δρόμου,  γιατί όσο θα αυξάνεται ο κυκλοφοριακός φόρτος , τόσο θα αδυνατεί ο συγκεκριμένος άξονας να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Στην επισήμανση  του Βασίλη Ιωάννου, ότι οι πολίτες του νομού νοιώθουν αδικημένοι  για τα οδικά έργα που γίνονται σε επίπεδο Ηπείρου, ο Αντιπεριφερειάρχης  διαφώνησε  τονίζοντας ότι σε επίπεδο ΠΕΠ Ηπείρου η Πρέβεζα έχει πάρει 115 εκ. ευρώ , ποσό που αντιστοιχεί στο 50%  του συνολικού ποσού που διαθέτει η Περιφέρεια της  Ηπείρου.

Τέλος για το σημαντικό έργο της παράκαμψης της Νικόπολης και της νέας εισόδου της Πρέβεζας, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι ολοκληρώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες  και σύντομα , το αργότερο στις αρχές του νέου έτους  το έργο δημοπρατείται και σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23992 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.