Μήνυμα κατά της βίας από το Κέντρο Συμβουλευτικής του Δήμου, την Κινηματογραφική Λέσχη και την κοινωνία της Πρέβεζας

Μια βραδιά με πολλαπλά μηνύματα κατά της βίας που υφίστανται όχι μόνο οι γυναίκες αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και οι άνδρες ήταν αυτή που διοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής του Δήμου Πρέβεζας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες η προσέλευση του κόσμου στο Πολιτιστικό Κέντρο ήταν αρκετά μεγάλη, γεγονός που επισημάνθηκε και από τους διοργανωτές.

Την βραδιά άνοιξε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Πρέβεζας Αθηνά Κωνσταντάκη η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό της καθιέρωσης της 25ης Νοεμβρίου ως ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών, ενώ κάλεσε τις γυναίκες να πιστέψουν στον ευατό τους, να γίνουν δυνατές και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να απειλήσει τόσο τις ίδιες όσο και τις οικογένειές τους.

Η κ. Κωνσταντάκη έκανε επίσης αναφορά και στα περιστατικά σωματικής και ψυχολογικής βίας κατά των ανδρών υπογραμμίζοντας ότι είναι και αυτή μια πτυχή του φαινομένου.Η ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής Δήμου Πρέβεζας Σταυρούλα Πουλιάνου τόνισε μεταξύ άλλων ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό περιστατικών βίας φτάνει στις αρμόδιες αρχές παρότι το φαινόμενο τα χρόνια της κρίσης έχει διογκωθεί.

Η κ. Πουλιάνου στάθηκε ιδιαίτερα στο φαινόμενο των δολοφονιών γυναικών από τους συντρόφους τους ή άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος, ενώ χαρακτήρισε τις γυναίκες πιο ευάλωτες απέναντι στα περιστατικά βία που όμως έχουν ως θύματα και άνδρες.

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας Ελένη Γέρου υπογράμμισε και αυτή το φαινόμενο της δολοφονίας γυναικών που αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα και για Ευρωπαϊκές χώρες, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις πρώτες πανευρωπαϊκά θέσεις στα περιστατικά βίας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την προβολή της Γαλλικής ταινίας “Μετά το χωρισμό”, ενώ ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.Tέλος να θυμίσουμε ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής Δήμου Πρέβεζας στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και Κοινωνιολόγο και βρίσκεται στην οδό Ιωνίας 6, στο κέντρο της πόλης. Τηλ. επικοινωνίας 2682024444.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία ΠρέβεζαςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23988 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.