ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας: Την Πέμπτη 17/1 συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία!


Πάρτε πίσω τώρα το προσοντολόγιο – λαιμητόμο

 

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Την Πέμπτη 17/1 συμμετέχουμε μαζικά

– στη συγκέντρωση  στα Προπύλαια στις 10.30πμ και την πορεία στο Σύνταγμα

στις κατά τόπους κινητοποιήσεις

 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση πλήττει το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων. Απαξιώνει τα πτυχία και τα χρόνια δουλειάς των ελαστικά εργαζόμενων. Οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και ανταγωνισμού. Μονιμοποιεί την επισφάλεια, την ελαστική εργασία και την ανακύκλωση της εργασίας. Καθιερώνει την πιο τιμωρητική αξιολόγηση και οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές στην απόλυση και την ανεργία. Πρόκειται ουσιαστικά «για νέο σύστημα απολύσεων». Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προωθεί νσχ για την έξωση των μαθητών από το Λύκειο με το νέο εξεταστικό σύστημα. Ξεκινά την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης, παγιώνει την υποχρηματοδότηση, συνεχίζει την υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης και τη μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών αφήνει άθικτα τα μνημονιακά πλήγματα των προηγούμενων κυβερνήσεων στην παιδεία.

 

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη διαδήλωση της Αθήνας και όλες τις συγκεντρώσεις και καταλήψεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, τη Δευτέρα 14 Γενάρη. Η πορεία στην Αθήνα ξεκίνησε από τα Προπύλαια στις 1.30 μ.μ., μετά από κάλεσμα της κατειλημμένης Πρυτανείας, συλλόγων ΠΕ, ΕΛΜΕ, φοιτητών καθώς και άλλων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η δυναμική πορεία των χιλιάδων εκπαιδευτικών, που κατέλαβε όλη την οδό Σταδίου, παλλόταν από συνθήματα που απαιτούσαν την άμεση απόσυρση του νσχ, μόνιμους – μαζικούς διορισμούς, μόρφωση και δουλειά για όλο τον λαό, ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ, από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ. Οι διαδηλωτές διατράνωσαν τη θέλησή τους να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους απέναντι στις υποταγμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και να μην επιτρέψουν να γίνει ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Οι αγώνες των εκπαιδευτικών όλο αυτό το διάστημα διαμορφώνουν μια ελπιδοφόρα εξέλιξη για το εκπαιδευτικό κίνημα, τις διεκδικήσεις του και μπορούν να νικήσουν.

Καταγγέλλουμε την προκλητική καταστολή που δέχθηκε η πορεία, όταν έφτασε στη Βουλή. Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, απάντησε με ρίψη δακρυγόνων εξ επαφής στους διαδηλωτές, προκαλώντας σοβαρά εγκαύματα σε διαδηλώτρια εκπαιδευτικό, μέλος των Παρεμβάσεων και της Α ΕΛΜΕ Αθήνας, τον τραυματισμό αρκετών συναδέλφων και τη δημιουργία σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων.

Παρά την άγρια καταστολή οι διαδηλωτές δε φοβήθηκαν και παρέμειναν για ώρα διαδηλώνοντας τα αιτήματά τους. Κατόπιν επέστρεψαν με μαχητική πορεία στην κατειλημμένη Πρυτανεία, όπου σε μαζική Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα καθώς η συζήτηση του νσχ μεταφέρθηκε για την Πέμπτη 17/01.

Στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 12 το μεσημέρι από εκπαιδευτικούς ΠΕ και ΔΕ. Χαιρετίζουμε τη συμπαράσταση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στις κινητοποιήσεις μας, που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης στο δίκαιο αίτημα για μόρφωση – δουλειά για όλο τον λαό.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να ασκήσει την πιο ασφυκτική πίεση στην κυβέρνηση απαιτώντας την οριστική απόσυρση του νσχ. Όποιος αποπειραθεί να χρησιμοποιήσει τις πολιτικές εξελίξεις σαν πρόσχημα ανακοπής των αγώνων, τους υπονομεύει και δίνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση.

Οι Παρεμβάσεις ΠΕ-ΔΕ και η Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών Πρέβεζας δηλώνουμε ότι δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε ανοχή στην αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του όποιου επίδοξου διαχειριστή τους. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το δυνάμωμα και τη νίκη του κινήματος που έχει ξεδιπλωθεί.

Καλούμε την ΕΛΜΕ Πρέβεζας και τον σύλλογο ΠΕ να αποφασίσουν απεργιακό αγώνα, ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί μόνιμοι και αναπληρωτές σε πολύμορφες κινητοποιήσεις με ενημερώσεις, ΓΣ, καταλήψεις τις επόμενες ημέρες και να οργανώσουμε τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια.

Καλούμε όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συμπαράσταση (να συνεδριάσει άμεσα το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ στην Πρέβεζα).

Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να ασκήσει την πιο ασφυκτική πίεση στην κυβέρνηση. Να κλιμακώσει πιο μαζικά, πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά απαιτώντας την οριστική απόσυρση του νσχ. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΟΛΜΕ που δεν καλεί σε ΓΣ και αποφασιστική κλιμάκωση συνεχίζοντας τις 3ωρες στάσεις, ενώ ξεπεράστηκε ακόμη και από τη ΑΔΕΔΥ. Καλούμε για μια ακόμη φορά την ΟΛΜΕ να καλέσει  άμεσα σε γενική Συνέλευση προέδρων για την αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα!

 

Συνεχίζουμε!   Το προσοντολόγιο δε θα περάσει!

 

Απαιτούμε:

  • Απόσυρση του νομοσχεδίου!
  • Διορισμό τώρα όλων των αναπληρωτών με βάση την συνολική  προϋπηρεσία &  τον χρόνο λήψης  του πτυχίου! Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά! Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού. Πίσω όλα τα «κλεμμένα».
  • Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας.
  • Όχι στο «νέο» Λύκειο.
  • Όχι στην αξιολόγησηαυτοαξιολόγηση. Οργανώνουμε απεργία – αποχή.
  • Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.
  • 20 μαθητές στο τμήμα -15 στις Ομάδες Προσανατολισμού -10 στα εργαστήρια. Υποστηρικτικές, ενισχυτικές δομές για όλους τους μαθητές

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, γονείς, μαθητές, φοιτητές, σε κοινό αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και ενάντια στο νομοσχέδιο.

παλεύουμε για

Ø Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους!

Ø Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας!

Ø Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών σε γενική και ειδική αγωγή στην εκπαίδευση και μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην υγεία!

Ø Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

καθηγητών Πρέβεζας

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23283 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.