Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης “Ταξίδι στον κόσμο των εικόνων” από την ομάδα “Ορίζοντες” -φωτογραφίες-


Η ομάδα ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ διοργανώνει έκθεση αγιογραφίας, ζωγραφικής και γλυπτικής, με θέματα εμπνευσμένα από την Χριστιανική Πίστη, με τίτλο ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ.
Ένα ταξίδι στις εικόνες που συλλαμβάνει ο νους και ο καλλιτέχνης αποτυπώνει στον καμβά, ή δημιουργεί ως γλυπτό, ή αγιογραφεί στο ξύλο, αλλά και ένα ταξίδι στον κόσμο της βυζαντινής αγιογραφίας και τους συμβολισμούς που από τα βάθη των αιώνων φτάνουν ως τις μέρες μας.

Η έκθεση πραγματοποιείται  στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης.

Τα εγκαίνια έγιναν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης.
Στα εγκαίνια συμμετείχε ο χορός ψαλτών της Ι.Μ.Ν.Π. Chorus Nikopolitanus και πραγματοποιήθηκε  ομιλία με θέμα Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, από τις εκπαιδεύτριες ιστορίας της τέχνης Άννα Πήλιου και Ευρυνόμη Ζάβρα.

Στην έκθεση συμμετέχουν Από την ομάδα ΟΡΖΟΝΤΕΣ:  Ιουλία Κλαβανίδη,  Κώστας Πιέτας, Ηρακλής Διαμάντης και Βαγγέλης Τσώλης. Προσκεκλημένοι της ομάδας : Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Σοφία Αθάνατου, Ντόρα Μεσσήνη και Δημήτρης Γιαννικόπουλος.

Διάρκεια έκθεσης 8 – 14 ΔεκεμβρίουΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24063 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.