Κώστας Παπαδάκης: Ο ρόλος της Ε.Ε μέσα από τις πρωτοβουλίες των κυρώσεων είναι προσχηματικός απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Την Δευτέρα 21/10 στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θετές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Κώστας Παπαδάκης.

Ο Κώστας Παπαδάκης πρώτος καλεσμένος μας, είναι ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2014. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Αντιπροσωπείας για τις Σχέσεις με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο και της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την εμπόλεμη κατάσταση στην Συρία , τις αιτίες της πολεμικής σύρραξης αλλά και την επόμενη ημέρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Παπαδάκης τόνισε το κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν στην περιοχή οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές των ΗΠΑ αλλά και η ” ανεύθυνη στάση της Ε.Ε””.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε χαρακτηριστικά ότι ”η τουρκική εισβολή της κυβέρνησης Ερντογάν με τις ευλογίες της αστικής τάξης της Τουρκίας”, ” γεννούν αλυσιδωτά προβλήματα στην περιοχή για τον κουρδικό λαό…” “Η αιματοχυσία δεν θα σταματήσει εύκολα..”

” Ο ρόλος της Ε.Ε μέσα και από τις πρωτοβουλίες των κυρώσεων είναι προσχηματικός απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα…”

”Στην περιοχή πέρα από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ , κομμάτι από την πίτα διεκδικεί και η Ρωσία..”.

Συζητήσαμε επιπρόσθετα με τον κ. Παπαδάκη για την κατάσταση στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και το μείζον θέμα της εσωτερικής πολιτικής σκηνής που είναι η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3098 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.