Κοσμάς Κορωναίος: “Πρέπει να διεκδικήσουμε ένα νέο τμήμα ενδεχομένως στην Πρέβεζα”

Την Δευτέρα 4/11 στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο στούντιο της εκπομπής ήταν ο Κοσμάς Κορωναίος.

Ο Κοσμάς Κορωναίος είναι Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας, μέλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Δημοτική Συνεργασία». Εργάζεται ως νοσηλευτής στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Στο παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου αλλά και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού και παιδείας. Επίσης είναι ενεργό και δραστήριο μέλος της χορωδίας ”Αρμονία” της οποίας έχει διατελέσει γραμματέας.

Συζητήσαμε αναλυτικά με τον Κορωναίο σε σχέση αρχικά με την ερώτηση που κατέθεσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας προς τον κ. Γεωργάκο, για την λειτουργία και περαιτέρω πορεία του Πανεπιστημιακού πλέον τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής που βρίσκεται στην πόλη μας. Επίσης ο κ. Κορωναίος μας μετέφερε τα πρώτα γενικά συμπεράσματα του από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, την προσωπική του άποψη αλλά και της παράταξης του γύρω από την κόντρα για την σύνθεση του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου αλλά και την θέση του για την κατάσταση που έχει δρομολογηθεί εντός συμβουλίων μετά τις τελευταίες ” νομοθετικές παρεμβάσεις Θεοδωρικάκου”.
11:09 Π.Μ.

” Πρέπει να διεκδικήσουμε ένα νέο τμήμα ενδεχομένως στην Πρέβεζα”
” Ο δήμαρχος μετέθεσε το ζήτημα χρονικά…”
” Το θέμα λειτουργίας και παραμονής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής είναι αναπτυξιακό ζήτημα για την πόλη της Πρέβεζας..”
” Μπορεί να διεκδικήσουμε ενδεχομένως και την μεταφορά της έδρας στην Πρέβεζα όπως αντίστοιχα έγινε και με το Γεωπονικό στην Άρτα”.
” Το τμήμα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες, πρέπει να το βοηθήσουμε.”
” Υπάρχει πολιτική πίεση στην πλευρά του Δημάρχου, οι όποιες αλλαγές για το τμήμα έρχονται από μια κυβέρνηση και μια υπουργό που είναι στον ίδιο πολιτικό φορέα με αυτόν..”
” Όπως ο κ. Γεωργάκος συναντά υπουργούς της Ν.Δ για άλλα κρίσιμα ζητήματα και βλέπουμε και σχετικά δελτία τύπου ας πάρει την πρωτοβουλία να συναντηθεί και με την κα. Κεραμαίως.”
” Εμείς ως παράταξη θα επανέλθουμε , πρέπει να στηριχτεί το τμήμα, δεν είμαστε αρμόδιοι να κρίνουμε την βάση του 10- μπορούμε όμως να υποστηρίξουμε το τμήμα”.

Ο κ. Κορωναίος στην συνέχεια ανέπτυξε την άποψη του για το νοσοκομείο της Πρέβεζας, άλλωστε είναι εργαζόμενος στο νοσοκομείο της πόλης, το κρίσιμο θέμα, έφερε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση.

” Αρχίζει μια νέα υποβάθμιση του νοσοκομείου Πρέβεζας..”
” Το θέμα είναι το ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό και οι παροχές υγείες που προσφέρονται..”
” Η λογική του Εντέλλεσθε είναι απαράδεκτη..”
” Υποβαθμίζεται και μια καλή προσπάθεια που είχε γίνει από τον τελευταίο διοικητή του νοσοκομείου Πρέβεζας τον κ. Παππά τα τελευταία χρόνια…”
“Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να είχε καλέσει αμέσως στο γραφείο του την επόμενη ημέρα που έγινε γνωστό το πρόβλημα, τους δυο Βουλευτές του νομού, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον αντιπεριφερειάρχη..παίρνοντας πρωτοβουλία για την ουσιαστική στήριξη… και του νοσοκομείου και την λύση του προβλήματος”
” Ορθώς μπήκε το θέμα από την Λαϊκή Συσπείρωση”
” Δεν πρέπει να έρθουμε να σε σύγκρουση με την τοπική κοινωνία της Λευκάδας…”

Τέλος συζητήσαμε με τον κ. Κορωναίο για το θέμα της σύνθεσης του ΛΤ Πρέβεζας αλλά και για την απλή αναλογική.

 


Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.