Η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη- Μπότση, στον Prisma 91,6 για την ημέρα της γυναίκας.

«Ημέρα αφιερωμένη στο… άλλο μισό του ουρανού».

Στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου , στον prisma 91,6 έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα τη Γυναίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου σε θέματα Περιβάλλοντος, Εμπορίου και Ανάπτυξης κ. Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση.

Στην αρχή της συνομιλίας ο Βασίλης Ιωάννου, παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό της κ. Μπραΐμη τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Πρόκειται μια  δυναμική  Μανιάτισσα , που υπηρετεί την αυτοδιοίκηση από όλες τις θέσεις εδώ και 2 δεκαετίες, Δήμαρχος Σουλίου ( η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος στην Ήπειρο) και παράλληλα μάχιμη οδοντίατρος, μητέρα και σύζυγος . Είναι η ιδανική να μας εξηγήσει γιατί η εκπροσώπηση των γυναικών στα Κέντρα λήψης των αποφάσεων υπολείπεται τόσο πολύ στη χώρα μας»

Η Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά της έστειλε το δικό της μήνυμα και έδωσε τη δικιά της ερμηνεία για τη μικρή συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι μια μέρα που σημειολογικά γιορτάζεται η γυναίκα και καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας συνολικά το ρόλο της γυναίκας. Είναι μια μέρα που δείχνει τον αγώνα των γυναικών να αποκτήσουν το αυτονόητο….. Αυτή η πολλαπλότητα των ρόλων και τα στερεότυπα, είναι που εμποδίζουν τις γυναίκες να ασχοληθούν με τα κοινά, κάτι που είναι απαίτηση κοινωνική και δημοκρατική…» και συνέχισε «…Μπορεί η ποσόστωση, να ώθησε κάποιες γυναίκες να ασχοληθούν με τα κοινά, αλλά δεν βοήθησε αυτό στην εκλογιμότητα… Όμως η φωνή μας, η δικιά μας άποψη, η δικιά μας προσέγγιση θα πρέπει να υπάρχει, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, όχι για να αντικαταστήσουμε τους άντρες , αλλά για να συμπορευόμαστε…»

Κλείνοντας  την ενδιαφέρουσα τηλεφωνική του επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου ο Βασίλης Ιωάννου, διάβασε στους ακροατές του ραδιοφώνου την ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb για την ημέρα της γυναίκας η κ. Μπραϊμη, που είναι η παρακάτω:

8 Μάρτη «Ημέρα αφιερωμένη στο… άλλο μισό του ουρανού». Αφιερωμένη στο θηλυκό, την ευαισθησία, την επιρροή, τη σημασία στη λεπτομέρεια.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην κατοχύρωση δικαιωμάτων των γυναικών, στην οικογενειακή, κοινωνική, οικονομική, πολιτική ζωή. Όλες μας όχι μόνο σαν γυναίκες αλλά και σαν πολίτες μιας δίκαιης και σύγχρονης κοινωνίας πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε γι’ αυτό. Άλλωστε όλες μας έχουμε αποδείξει τις ικανότητές μας στους πολλαπλούς ρόλους που καλούμαστε να υπηρετήσουμε, συνδυάζοντας με αποτελεσματικότητα, ανεξάντλητη δύναμη και δημιουργικότητα την προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική ζωή.

8 Μάρτη η μέρα αυτή θα πρέπει να είναι ημέρα αισιοδοξίας και προοπτικής και να δίνει το μήνυμα για μια κοινωνία πιο δίκαιη, με περισσότερη ανθρωπιά και αξιοπρέπεια για όλες και για όλους!

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3090 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.