Γιώργος Κωνσταντινίδης στον Prisma 91,6: “Ανησυχητικά τα στοιχεία για την υπογεννητικότητα στην χώρα μας.”


Τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο ο διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, οικονομολόγος Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Όπως ανέφερε από τη στιγμή που δεν έχουμε κάποιο νέο μνημόνιο, ως ένα βαθμό αυτό είναι θετικό, καθώς οποιαδήποτε παράταση σε μείωση στις συντάξεις μισθούς και ημερομίσθια είναι ευπρόσδεκτα.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι μακροοικονομικοί δείκτες οι οποίες προκαλούν εύλογη ανησυχία τουλάχιστον για τους οικονομολόγους, αλλά και για τον κόσμο που βιώνει στην καθημερινότητά του τα προβλήματα.

Μάλιστα με βάση τα επίσημα στοιχεία της eurostat η ανεργία στην Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει υψηλότερη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών της Ένωσης.

Λόγω της εργασιακής λαίλαπα στην Ελλάδα, άνθρωποι με πληθώρα περγαμηνών, προσόντων και εργασιακής εμπειρίας αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να αναζητήσουν μία θέση στον ήλιο και να μπορέσουν οι κόποι τους να βρουν την ανταμοιβή που αναζητούν.

Όπως είπε ο κύριος Κωνσταντινίδης, εκτός από το brain drain στη χώρα μας, μείζον Εθνικό πρόβλημα είναι το δημογραφικό, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που μετέφερε ο συνολικός αριθμός γονιμότητας αντιστοιχεί πλέον σε 1,43 παιδιά ανά γυναίκα στην Ελλάδα που είναι από τους χαμηλότερους διεθνώς.

Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο δυστυχώς δεν έχει την απήχηση που θα έπρεπε να έχει στους αρμόδιους που ασχολούνται με αυτά τα θέματα.

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22637 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.