Επιστολή στην ΔΕΥΑΠ από τον Π.Σ. “ΠΡΕΒΕΖΑ” για τον αγωγό στη θέση Βρυσούλα

Κύριε Παπουτσή,
Δίπλα στον Προμαχώνα, στη θέση Βρυσούλα της πόλης μας, καταλήγει ένας αγωγός της ΔΕΥΑΠ.
Την τελευταία φορά που επισκεφτήκαμε την υπηρεσία σας, μας ενημερώσατε ότι ο αγωγός αυτός μεταφέρει όμβρια ,αλλά συγχρόνως χύνονται σ’ αυτόν παράνομα και λύματα από αποχετεύσεις σπιτιών της περιοχής ( ντάπιας) που δεν έχουν συνδεθεί (!!!) με τον βιολογικό της πόλης .

 

Η εικόνα στην έξοδο του αγωγού προς τη θάλασσα με τη δυσοσμία, το χρωματισμό, τη σύνθεση των λυμάτων και την ύπαρξη τρωκτικών εκεί επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Θέλουμε να μας πληροφορήσετε, εάν υπάρχει από την υπηρεσία σας προγραμματισμένη επέμβαση στην περιοχή για την εξάλειψη του απαράδεκτου και τριτοκοσμικού φαινομένου, μέσα στον αστικό ιστό, λίγα μέτρα από το Δημόσιο Νοσοκομείο της πόλης και δίπλα στον ιστορικό χώρο του Προμαχώνα.
Στον ίδιο χώρο υπάρχει ένα μικρό κτίσμα, που όπως μας είχατε ενημερώσει, ήταν το αντλιοστάσιο που χρησίμευε πριν τη λειτουργία του βιολογικού για τη μεταφορά λυμάτων από το Νοσοκομείο στην σχολή εμποροπλοιάρχων.
Ρωτάμε, εάν αυτή η εγκατάσταση είναι ενεργή, και εάν αυτό το κτίσμα εξυπηρετεί κάποιο σκοπό, που να δικαιολογεί την υποβαθμισμένη ύπαρξή του εκεί .
Ο Σύλλογός μας προτίθεται να καταθέσει, στη νέα Δημοτική Αρχή, πρόταση ανάπλασης της γαλήνιας περιοχής προς όφελος των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών και ο αγωγός μαζί με το κτίσμα είναι τα πιο μελανά σημεία σ’ αυτή. Η συμμετοχή σας στην εξάλειψη των ανθυγιεινών συνθηκών στο ιστορικό αυτό κοινωνικό κόμβο και στη βελτίωση της αισθητικής του εικόνας, είναι βέβαιο ότι θα εκτιμηθεί απ’ όλους τους Πρεβεζάνους.
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντίνος Λογοθέτης
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μίχα Ελένη


Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23988 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.