Ενημερωτικός σταθμός του σωματείου ”ΑΡΧΕΛΩΝ” στην Πρέβεζα

Το  χρονικό διάστημα από 13 Ιουνίου έως 28 Ιουλίου, ο σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας,”ΑΡΧΕΛΩΝ” θα υλοποιήσει στο πλαίσιο του Προγράμματος του Αμβρακικού Κόλπου  και συγκεκριμένα για την περιοχή της Πρέβεζας τις ακόλουθες δράσεις:

 

1.Σύλληψη θαλάσσιων χελωνών από μικρό σκάφος και μαρκάρισμα με αριθμημένα σήματα για παρακολούθηση των κινήσεών τους. Επίσης λαμβάνεται δείγμα ιστού για γενετική ανάλυση

  1. Συλλογή σχετικών στοιχείων από αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς,καθώς και από αλιείς, οστρακο-καλλιεργητές και ιχθυο-καλλιεργητές με παράλληλη ενημέρωσή τους

3.Δοκιμαστική λειτουργία μη επανδρωμένου αεροσκάφους για καταγραφή των χελωνών στη θάλασσα.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του Προγράμματος προβλέπεται να λειτουργήσει Ενημερωτικός Σταθμός έμπροσθεν του κτιρίου του Λιμενικού Ταμείου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ο “ΑΡΧΕΛΩΝ” είναι σωματείο που  έχει ως   ως αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των

θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας στη χώρα μας, την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται  με την έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την απαιτούμενη κατά νόμω άδεια ερευνών.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ δραστηριοποιείται στην παραλία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας (από Ακρωτήριο Μύτικα έως Καστροσυκιά) από το 2017 για την διεξαγωγή προγράμματος πεδίου με στόχο την καταγραφή και προστασία των φωλιών της θαλάσσιας χελώνας.

                                                                      Από το Γραφείο Τουρισμού

                                                                         του Δήμου Πρέβεζας

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23192 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.