Έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Φάη «Ηράκλεια» στην αίθουσα «Γ. Μόραλης» -φωτογραφίες και συνέντευξη-


Την εβδομάδα που διανύουμε όποιος πέρασε από την Οικία Αθανασιάδη, βρήκε στην αίθουσα «Γ. Μόραλη» μια έκθεση ζωγραφικής ιδιότυπη και ιδιαίτερα σημαντική. Ο Γιαννιώτης καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Φάης παρουσιάζει ένα σύνολο έργων που συνδέονται θεματολογικά. Παρουσιάζει μορφές από την ελληνική και, κυρίως, ηπειρώτικη μυθολογία και ιστορία! Ο ίδιος, που είναι παρών στον εκθεσιακό χώρο κάθε στιγμή, δηλώνει εξ αρχής ότι αντλεί έμπνευση από την αρχαιοελληνική γραμματεία. Κάτι τέτοιο γίνεται εύκολα φανερό στον επισκέπτη, μιας και ο καλλιτέχνης, ακούραστα και με σαφήνεια, εξηγεί, κάθε φορά, τις άγνωστες λεπτομέρειες που αφορούν στο εκάστοτε εικονιζόμενο πρόσωπο.

Όταν τον προσκαλέσαμε στο στούντιο του σταθμού, με προθυμία αποδέχτηκε την πρόσκληση. Προσήλθε, λοιπόν, προκειμένου να εξηγήσει τα κίνητρα που τον ώθησαν να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα-προφανής η έντονη αγάπη του για την Ήπειρο-να μας ενημερώσει για τις πηγές του, διαβεβαιώνοντας πως έχει μελετήσει Αρχαίους Έλληνες, Ρωμαίους και Αναγεννησιακούς ιστορικούς και συγγραφείς. Φυσικά, απάντησε και σε υπόλοιπες ερωτήσεις. Τέλος, μας ενημέρωσε για τους υπόλοιπους σταθμούς της περιοδεύουσας, αυτής, έκθεσης.

Μπορείτε να ακούσετε όσα μας είπε ο Κωνσταντίνος Φάης, εδώ:

Κείμενο: Κώστας Μαζιώτης
Συνέντευξη: Χάρης Τσάντης – Μιχαλής Μίχος
Φωτογραφίες: Prevezatoday

 

ΥΓ Πολλά ευχαριστώ στον αγαπητό φίλο και συμπολίτη μας Κώστα Καλύβα, εκ μέρους του Κώστα Μαζιώτη, για την ενημέρωση σχετικά με την έκθεση!

Δείτε φωτιγραφικό υλικό:

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22985 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.