Εγκαίνια της έκθεσης «Μεσόγειος, η θάλασσά μας» στο μουσείο Νικόπολης για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την ίδρυσή του (βίντεο και φωτογραφίες)

Με την έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη Beppe Labianca «Μεσόγειος, η θάλασσά μας», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας εγκαινίασε χτες το απόγευμα μία σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας φιλοξενεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης έργα του Ιταλού εικαστικού Beppe Labianca.

Η θεματική, εμπνευσμένη από τη Μεσόγειο των Πολιτισμών, αναπτύσσεται διαδοχικά στους χώρους του Μουσείου, ενός Μουσείου αφιερωμένου σε μία από τις σημαντικότερες μάχες της ιστορίας στον χώρο της Μεσογείου, τη ναυμαχία του Ακτίου, το 31 π.Χ., που υπήρξε η απαρχή για την εγκαθίδρυση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Πρόκειται για πρωτότυπα έργα, από λεπτά φύλλα οξειδωμένου σιδήρου, σε φυσικό μέγεθος, επιζωγραφισμένα, τα όποια αποδίδουν παραλλαγές ανθρώπινων και μυθικών μορφών με έντονο συναίσθημα και συμβολικό χαρακτήρα.


Από τον καλλιτέχνη θίγονται καταστάσεις της επικαιρότητας, όπως η σκληρή πραγματικότητα της μετανάστευσης-προσφυγιάς, αλλά και αλληγορικές, όπως η υπέρβαση της πραγματικότητας με ανθρώπινες μορφές, μεταφυσικές συνθέσεις και μυθικά πλάσματα.

Δείτε αποσπάσματα από όσα είπε η προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κα Ανθή Αγγέλη, η εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας κα Ελευθερία Αγγέλη, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Σουέρεφ και ο καλλιτέχνης Beppe Labianca.

Δείτε φωτογραφικό υλικό:

   Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24056 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.