Δράση ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας πραγματοποιούν δράση ανταποδοτικής ανακύκλωσης με έμφαση στη διαλογή στην πηγή, συγκεντρώνοντας κυρίως τα πλαστικά μπουκάλια νερού που έχουν χρησιμοποιήσει.

Σκοπός η ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα του πλανήτη και παράλληλα την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων τους μέσω της ενίσχυσης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στον οποίον αποστέλλεται αυτόματα το αντίτιμο των ανακυκλωμένων υλικών.

Σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους έχουν συγκεντρωθεί και ανακυκλωθεί μέχρι στιγμής από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας 10.167 πλαστικά μπουκάλια, ενισχύοντας το Χαμόγελο του Παιδιού με 305,01€.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα την εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου μας, κυρία Βασιλική Φειδοπούλου, η οποία υπήρξε η εμπνεύστρια αυτής της δράσης και πρωτεργάτρια της υλοποίησης της.

Συνεχίζουμε τη συγκέντρωση και ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών νερού για το Χαμόγελο ελπίζοντας ότι η δράση μας αυτή θα βρει κι άλλους μιμητές.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3082 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.