Δημήτρης Βασιλείου: ”Αυτό που έχει ζήσει ο καθένας εκφράζεται στην ποίηση…”

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 12 στον Prisma 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο στούντιο της εκπομπής ήταν ο κ. Δημήτρης Βασιλείου.

Ο Δημήτρης Βασιλείου γεννήθηκε το 1958 στη Πρέβεζα, όπου τέλειωσε το Δημοτικό Σχολείο και το 1970 μετανάστευσε οικογενειακώς στην Αθήνα.
Είναι παντρεμένος από το 1980 με την ιστορικό Σβετλάνα Βασιλείου-Πρόσινα.
Έζησε τα φοιτητικά του χρόνια στην Σοβιετική ένωση.
Πιο σγκεκριμένα είναι πτυχιούχος Πολιτικής Οικονομίας στην Σοβιετική Ένωση (1978-1984).
Ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Msc) στην Πολιτική Οικονομία και Διδακτορικό (Ph.D inEconomics) στην Παγκόσμια Οικονομία και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.
Ο Δημήτρης Βασιλείου εργάζεται ως οικονομολόγος στην Διεύθυνση Μελετών του Ο.Α.ΕΔ από το 1989.
Διετέλεσε μάλιστα·γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ από το 2000 έως το 2003.
Ενώ για ένα χρονικό διάστημα δούλεψε και στην πόλη της Πρέβεζας στην οποία είχε επιστρέψει μετά από την ολοκλήρωση των σπουδών του, ως υπάλληλος στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών(ΕΑΣ) και στο Τμήμα μελετών και προγραμματισμού,1987-1988.
Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Ο Δημήτρης Βασιλείου ανέπτυξε με τα χρόνια έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δράση και ενεπλάκη ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες αλλά και στην αριστερά.
Υπήρξε ενεργό μέλος της ΚΝΕ αλλά και του ΚΚΕ, ενώ συμπορεύτηκε στην συνέχεια ως ιδρυτικό μέλος με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης γι’ ένα διάστημα με την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή των Ελλήνων, ασχολούμενος με τους τομείς τουρισμού και εργασίας.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας με την παράταξη Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία και εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος ως επικεφαλής της.
Αποχώρησε το 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Έχει ασχοληθεί έντονα όμως και με την συγγραφή αλλά και την μετάφραση ποίησης καθώς επίσης με την Διδασκαλία Ελληνικής γλώσσας στους Έλληνες του Αζερμπαϊτζάν από 1997 έως το 1998.
Μάλιστα το τελευταίο διάστημα εργάστηκε και ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τουρκμενιστάν.

Συζητήσαμε αναλυτικά με το κ. Βασιλείου ,σχετικά με τη νέα του ποιητική συλλογή με τίτλο “ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΗ”.
Η ποιητική συλλογή του κ. Βασιλείου θα παρουσιαστεί στην πόλη της Πρέβεζας την Κυριακή 7 μ.μ στην Δημοτική Πινακοθήκη ”Γιάννης Μόραλης.”
Την ποιητική συλλογή που επιμελούνται οι εκδόσεις ” άπαρσις” , θα παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης της Πρέβεζας οι συμπολίτες κ.κ. Σπύρος Μπρίκος και Σπύρος Κανιώρης.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η κα. Σακκά, ενώ την μουσική επιμέλεια θα έχει ο Βασίλης Τζίμας.

” Η ποίηση δεν έχει ορισμό..” ” Η ποίηση είναι η απόλυτη ελευθερία του ατόμου και του ονείρου…” ” Τα όνειρα μας είναι υλικά.., είναι παντού.”
” Τα όνειρα μας αντιστέκονται.., είναι πάντα μαζί μας..” ” Μας δίνουν δύναμη να παλεύουμε σ’ αυτή την πραγματικότητα…” ” Μας βοηθούν…” ” Η ποίηση όπως γράφω στον πρόλογο βοηθά τα όνειρα να γίνουν πράξη..”
” Ο κόσμος είναι ενιαίος όπως και ο χώρος και ο χρόνος..”
” Όλοι οι ποιητές συνομιλούν μ’ όλους..”
” Η Ελλάδα έχει μια αποδοχή στις χώρες της ανατολής..” ” Από τον Όμηρο μέχρι τον Ηράκλειτο..” ” Υπάρχει μια αποδοχή, μας αντιμετωπίζουν σαν κάτι ξεχωριστό ..” ” όταν κάποιος γράφει εκφράζει όλα τα βιώματα…”
” Αυτό που έχει ζήσει ο καθένας εκφράζεται στην ποίηση..”
” Τα ποιήματα έχουν γραφτεί σ’ διαφορετικούς χρόνους..” ” Δεν ζούμε μόνο στο σήμερα, ο άνθρωπος έχει μια ολόκληρη ιστορία..” ” Οι ήττες είναι κομμάτι της ιστορίας…”
” Η πρώτη παρουσία του βιβλίου θα γίνει στην Πρέβεζα..” ” Η Πρέβεζα για μένα είναι όλες οι παραστάσεις..”
” Η Πατρίδα του ανθρώπου είναι εκεί που έχει γεννηθεί και εκεί που έχει θάψει τους νεκρούς του…”Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3062 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.