Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς στον Prisma 91,6:” Μη κατοικήσιμα τα 2/3 των σπιτιών που έχουν ελέγχει τα κλιμάκια. Στεκόμαστε στο πλευρό των δημοτών μας.”

Νέα σεισμική δόνηση τεσσάρων βαθμών της κλίμακας ρίχτερ αναστάτωσε σήμερα τους κατοίκους της Πάργας και του Καναλλακίου, το οποίο δοκιμάζεται από τον ισχυρό σεισμό 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Μιλώντας στον Prisma 91,6 ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς είπε ότι ο μετασεισμός που έγινε με βάση τα λεγόμενα του κυρίου Λέκκα θεωρείται καλό σημάδι, καθώς ο κύριος σεισμός φαίνεται να είναι αυτός των 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

“Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να γίνει η σωστή καταγραφή της όλης κατάστασης και να διαχειριστούμε τα προβλήματα του κόσμου. Η δημοτική ενότητα Φαναρίου έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό το σεισμό.

Μάλιστα το τηλεφωνικό κέντρο που καταγράφει τα αιτήματα των πολιτών έχει δεχτεί περίπου 450, από την πρώτη μέρα έχει φτάσει το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών που ελέγχει τα κτίρια ενώ προηγουμένως είχε περάσει δικό μας κλιμάκιο το οποίο έκανε τους ελέγχους για να έχουμε μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Το κλιμάκιο εργάζεται πυρετωδώς από το πρωί μέχρι το βράδυ και έχει ελέγξει περίπου 140 σπίτια και συνεχίζει σήμερα, ενώ η εικόνα σχετικά με τα κτίρια που έχουν ελεγχθεί είναι ότι τα δύο τρίτα είναι μη κατοικήσιμα.

Εμείς από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να νοικιάσουμε δωμάτια σε πολλά μέρη της περιοχής για να μην υπάρχει συνωστισμός, καθώς πολλές οικογένειες φιλοξενούνται σε φιλικά σπίτια.

Οι δομές του δήμου φαίνεται ότι ανταποκρίνονται, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας ανέφερε ο δήμαρχος Πάργας.”Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23988 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.