Δήλωση των αιρετών Ντάγγα Δημήτριου και Παπαλέξη Σοφίας αναφορικά με την πρόσκληση για συμμετοχή στην20η/11-08-2020 Πράξη του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας

Με την 102027/ΓΔ5/30/7/2020 εγκύκλιο της γ.γ. του ΥΠΑΙΘ καλούνται τα υπηρεσιακά συμβούλια να ολοκληρώσουν τις υπηρεσιακέςμεταβολές των εκπαιδευτικών μέχρι τις 14 Αυγούστου!

Κάτι τέτοιο όμως είναι πέρα από κάθε λογική, εντελώς ανεφάρμοστο και παράνομο επειδή:

  • Με κλειστά σχολεία και εκπαιδευτικούς σε νόμιμη άδεια θερινών διακοπών δεν υπάρχει δυνατότητα να συνεδριάσει ο σύλλογος διδασκόντων, να γίνουν κατανομές μαθημάτων και να δοθούν κενά – πλεονάσματα.
  • Δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των τμημάτων λόγω του ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μετεγγραφές, δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των μαθητών/τμήμα, δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι επιλογές των κατευθύνσεων και των ξένων γλωσσών ούτε έχει εγκριθεί η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων. Για όλα τα παραπάνω δεν έχουν θεσμοθετηθεί διατάξεις που να τα επισπεύδουν και άρα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από Σεπτέμβριο.
  • Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάκλησης αποσπάσεων.
  • Δεν μπορεί να διασφαλιστεί η πλήρης ενημέρωση όλων των συναδέλφων που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια θερινών διακοπών προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για τοποθέτησή τους αλλά και ενστάσεις που πιθανόν να προκύψουν όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.
  • Το ΥΠΑΙΘ, ενώ από τη μία σε ένα κρεσέντο ρεβανσισμού, καρατομεί την πλειοψηφία των μελών των ΠΥΣΔΕ, παύοντας 3 από τα 5 μέλη τους, από την άλλη πριν την παύση τους απαιτεί από αυτά, στη διάρκεια της άδειάς τους, να επιστρέψουν και να εργαστούν για τις υπηρεσιακές μεταβολές, ώστε να τις βρουν έτοιμες οι νέοι που θα διοριστούν και να επιχαίρουν μαζί με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, ότι όλα «τακτοποιήθηκαν εγκαίρως»!
  • Το ΠΔ 50/96 όπως αντικαταστάθηκε με το ΠΔ 100/97 στο άρθρο 14 παρ. 9 αναφέρει ότι «…στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι εκπ/κοί δεν καλύπτουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας στην οργανική τους θέση (λειτουργικές υπεραριθμίες) κατά την έναρξη του σχολικού έτους» διατίθενται σε άλλες σχολικές μονάδες για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους και υιοθετώντας την από 31/7/2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΟΛΜΕ που μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι: «Δενπρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας αυτές τις πρωτόγνωρες και παράτυπες λειτουργίες των ΠΥΣΔΕ», ζητάμε να αποσυρθεί η παραπάνω ανεφάρμοστη και παράνομη εγκύκλιος και δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε υπηρεσιακές μεταβολές που δεν στηρίζονται σε πραγματικά δεδομένα και στις κείμενες διατάξεις με συνέπεια να δημιουργηθούν λάθη που θα βλάπτουν την υπηρεσιακή κατάσταση των συναδέλφων και τη λειτουργία των σχολείων, να προκύψουν πολλές ενστάσεις και ουσιαστικά η όλη διαδικασία να ακυρωθεί.

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3092 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.