Ανθή Αγγέλη στον Prisma 91,6: Η περιφέρεια έχει συγκεκριμένη μελέτη για το κάστρο του Αγ. Ανδρέα που πέρασε εχτές από το ΚΑΣ

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κα. Ανθή Αγγέλη στον prisma radio 91.6.

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένη του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν η κα. Ανθή Αγγέλη.

Η κα. Αγγέλη είναι έμπειρη και αξιόλογη αρχαιολόγος, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας .

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί της για τα συμπεράσματα της επίσκεψης της υπουργού πολιτισμού κας. Μενδώνη στην Αρχαία Νικόπολη, τις εργασίες στην περιοχή και την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει ο Αρχαιολογικός χώρος αλλά επιπρόσθετα ακούσαμε το σχόλιο της και για τα Κάστρα της πόλης της Πρέβεζας και πιο αναλυτικά για το ζήτημα του Κάστρου του Άγιου Ανδρέα όπως συζητήθηκε την Τρίτη 21/1 στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

” Η κα. Μενδώνη έχει μακρόχρονη εμπειρία στο υπουργείο πολιτισμού…, παλιότερα διατέλεσε ως Γεν. Γραμματέας αρκετό χρονικό διάστημα και εδώ και ένα χρόνο μετά τις εκλογές πλέον βρίσκεται ως υπουργός.”

” Η επίσκεψη της στη Νικόπολη ήταν υπηρεσιακή γι΄αυτό άλλωστε δεν υπήρχε κάποιο κάλεσμα σε τοπικούς φορείς, επειδή πολλοί απόρησαν ή συζήτησαν το συγκεκριμένο θέμα”
” Το πρόγραμμα της επίσκεψης και κάθε τέτοιας συνάντησης ορίζεται από το γραφείο της υπουργού”
” Ήθελε να δει από κοντά για καθαρά υπηρεσιακούς λόγους την πρόοδο των εργασιών σε έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020… Σ’ αυτό αποσκοπούσε λοιπόν η επίσκεψη”

” Ένα τέτοιο έργο, πολύ μεγάλο είναι και η πορεία ανάδειξης και αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου της Νικόπολης”.
” Το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο στην πολιτιστική διαδρομή για τα Αρχαία θέατρα της Ηπείρου, ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείτε από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και το ελληνικό κράτος..”
” Το πρόγραμμα υλοποιείται σε όλη την Ήπειρο και σε αντίστοιχα θέατρα.”
” Η εφορεία της Πρέβεζας συμμετέχει προς το παρών με δύο μνημεία, το Αρχαίο θέατρο της Κασσώπης και το μεγάλο θέατρο της Νικόπολης. ”
” Το έργο στο αρχαίο θέατρο της Νικόπολης έχει προχωρήσει , υπάρχει μια καλή απορρόφηση..”
”Η συνάντηση και η ενημέρωση στην υπουργό έγινε σε θετικό κλίμα.”

” Αυτός που κεντρικά επιβλέπει το εν λόγω πρόγραμμα και έχει γενική εικόνα για όλα τα έργα που γίνονται στην Ήπειρο, είναι η διαχειριστική επιτροπή Ηπείρου της Περιφέρειας Ηπείρου….”

” Το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τις πολιτισμικές διαδρομές δεν αφορά μόνο μνημεία.” ” Ένα άλλο τέτοιο έργο που έχει ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα και χρηματοδοτείται είναι η παράκαμψη της Νικόπολης.”

”Δεν μπορεί να ενταχθεί άλλωστε ένα μνημείο στην UNESCO εάν το διασχίζει εθνικός δρόμος γι’ αυτό και η Αρχαία Νικόπολη δεν είναι ενταγμένη.”

” Η ενημέρωση που είχαμε στα Γιάννενα από το περιφερειάρχη τον κ. Καχριμάνη ήταν ότι υπήρχε μια μικρή εμπλοκή με το θέμα του δρόμου στο ΣΤΕ.”
” Παρ΄όλα αυτά το επόμενο διάστημα η δημοπρασία θα προχωρήσει κανονικά, και καταλαβαίνετε ότι ο φάκελος θα συνταχθεί πιο εύκολα και θα αποσταλεί στην UNESCO..”

”O χώρος με την βλάστηση στην Αρχαία Νικόπολη είναι τεταμένη”
” Χρειάζονται εργατικά χέρια στο καθαρισμό.”
” Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυτοφάρμακα.”
” Το καλό είναι ότι πλέον χωρίς υπουργική απόφαση μπορούμε όταν έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία να εκπονούμε προσλήψεις εργατών.”

” Για το κάστρο του Αγίου Αντρέα έχουμε την ένταξη του σε ένα έργο του Δήμου για την ανάδειξη της παρατάφρου.”
” Μέσα σ’ αυτό το έργο έχουμε και εμείς ένα υποέργο που έχει εκπονηθεί και φτάνει τις 100.000 ευρώ”.

” Έχουμε τα απαραίτητα χρήματα για να κάνουμε τις στερεώσεις στα τείχη του κτηρίου”.
” Το εσωτερικό του κάστρου τα κτήρια στο εσωτερικό του έχουν παραχωρηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.”
” Η περιφέρεια έχει συγκεκριμένη μελέτη την οποία κατέθεσε, πέρασε εχτές από το ΚΑΣ με κάποιες παρατηρήσεις και πλέον μπορεί να προχωρήσει με ένα συντονισμό στις απαιτούμενες ενέργειες για τις κτιριακές υποδομές στο εσωτερικό του κάστρου όπου θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες.”Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.