Ανοιχτό κάλεσμα από την Πρωτοβουλία Πολιτών Πρέβεζας κατά των εξορύξεων -συνέλευση στις 7 Δεκεμβρίου


Συμπολίτισσα, συμπολίτη, από τον προηγούμενο Μάρτη δραστηριοποιείται η Πρωτοβουλία πολιτών Πρέβεζας ενάντια στις εξορύξεις. Μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες πολιτών ενάντια στις εξορύξεις αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα. Στην Ήπειρο, στα Ιόνια νησιά, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη. Αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η πρόσδεση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς της περιοχής, η μνημονιακή δέσμευση της παραχώρησης δημοσίων και ιδιωτικών εκτάσεων σε πετρελαϊκές εταιρείες για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, τα συμβόλαια θανάτου που έχουν υπογραφεί εις βάρος μας, χωρίς να μας ρωτήσουν, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τις επιπτώσεις των εξορύξεων και την λεηλασία που αυτές, θα φέρουν στο ζωτικό μας χώρο. Αυτοί νομίζουν πως ολόκληρη η κοινωνία θα συνθηκολογήσει στο έγκλημα. Στην κατακρεούργηση όλων των τομέων της παραγωγής από τον αγροτοδιατροφικό μέχρι τον τουρισμό και πως θα υποκύψουμε στα σχέδιά τους.

Ε, ΟΧΙ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΟΥ ΛΟΜΠΥ που ταΐζει την κρεατομηχανή του με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σε μια περίοδο, που η μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αποτελεί διεθνή δέσμευση της χώρας, προκαλεί δικαιολογημένα ερωτήματα και ανησυχία, ο προσανατολισμός ανθρώπινων και υλικών πόρων στην εξορυκτική βιομηχανία.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως πρόκειται για αρπαχτή που θα ρημάξει τον τόπο για να αυξήσουνε τα αναίσχυντα κέρδη τους τα αρπακτικά της γης. Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτός ο αγώνας είναι άνισος. Από τη μια οι ισχυροί που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρος ο πλανήτης, για την ερημοποίηση, την φτώχεια και τον πόλεμο κι από την άλλη όλοι εμείς απλοί πολίτες που δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε να τους χαρίσουμε όσα έρχονται να αρπάξουν, ούτε να υποκύψουμε στους εκβιασμούς τους. Αυτό και επιδιώκουμε να αναδείξουμε. Ποτέ, δεν έγινε ενημέρωση και διαβούλευση με την κοινωνία.

Αυτό που γίνεται από τις πετρελαϊκές εταιρείες δεν είναι ενημέρωση, αλλά ακραία προπαγάνδα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μόνο αίτημα.

ΠΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΑ ΝΕΡΑ, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ, ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΟΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

 

Σας καλούμε όλους την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2018 και ώρα 7μμ

στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23178 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.