Ανάπτυξη Τώρα: Δε νοείται σοβαρός Δήμος εν έτει 2020 χωρίς πλάνο καταγραφής και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας

Η παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” έχει επιμείνει εμφατικά και στην τωρινή, αλλά και σε προηγούμενες θητείες της στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, στην ανάγκη καταγραφής και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας του Δήμου Πρέβεζας.

Και το έχουμε θέσει ως συζήτηση πολλές φορές στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όχι απλώς για να καθόμαστε να κουβεντιάζουμε, για να προκαλούμε εντυπώσεις με “παχιά λόγια” και υποσχέσεις, αλλά για την ουσία της συζήτησης.

Ένα εμπεριστατωμένο MasterPlan καταγραφής –  μελέτης  αξιοποίησης και εκδήλωσης πρόσκλησης ενδιαφέροντος  της δημοτικής περιουσίας του Δήμου Πρέβεζας, αποτελεί στη δική μας πολιτική πρόταση για το Δήμο, ένα σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο, ειδικά από τη στιγμή που και στον τόπο μας οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους θα είναι μεγάλες.

Δε νοείται σοβαρός Δήμος εν έτει 2020 χωρίς πλάνο καταγραφής και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας.

Και τα “βήματα” είναι συγκεκριμένα!

  • Πρέπει να γίνει η καταγραφή – Ο χάρτης της δημοτικής περιουσίας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο ούτε καν πόσα ακίνητα έχει ο Δήμος ή ποιες εκτάσεις του ανήκουν, ακόμη και μέσα στην πόλη της Πρέβεζας, πόσο μάλλον στα χωριά.
  • Να γίνει η μελέτη αξιοποίησης με βάση τις χρήσεις γης (τουριστική – αγροκτηνοτροφική – βιοτεχνικήκ.α)
  • Να προχωρήσουμε σε εκδήλωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τα παραπάνω ακίνητα.

 

Όταν μιλάμε για αξιοποίηση δεν μιλάμε για πώληση. Μιλάμε για οργάνωση και σχέδιο, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να βοηθήσει τους νέους της περιοχής να εργαστούν, να προκόψουν και να μείνουν στο Δήμο μας με προοπτική για το μέλλον τους.

Όταν μιλάμε για αξιοποίηση εννοούμε μία πολύπλευρη ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα, τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, την αναπτυξιακή προοπτική που δίνει το υπέροχο περιβάλλον του τόπου μας, την αλιεία, τον πολιτισμό, την ιστορία μας κ.α.

Για να προχωρήσεις όμως σε αυτά απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης. Ένα οραματικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” είχε θέσει το θέμα προεκλογικά. Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα και τώρα να τεθεί και πάλι και μάλιστα επιτακτικά.

Έχουμε συγκεκριμένη πρόταση, συγκροτημένη, την οποία και θα παρουσιάσουμε όταν απαιτηθεί.

Δυστυχώς για όλους μας οι εξελίξεις τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς στην Ελλάδα και την Ευρώπη και θα πρέπει οι Δήμοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων!

Χωρίς μικροπολιτικές και χωρίς “επικοινωνιακά πυροτεχνήματα”.

Με σχέδιο και με ουσία!

 

Για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

ΝΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΝΤΟΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΛΟΥΦΕΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΣΤΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3409 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.