Ανακοίνωση του 15μελούς του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας για τις εθνικιστικές καταλήψεις


Τη στιγμή που η κυβέρνηση με την πολιτική που εφαρμόζει δυσχεραίνει συνεχώς τις ζωές μας και φτιάχνει ένα μαύρο μέλλον για τη γενιά μας, κάποιοι θυμήθηκαν «αυθόρμητα»  να διαδηλώσουν για την Μακεδονία, τον Κατσίφα και τη Βόρεια Ήπειρο. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες επιχειρείται να στηθεί από διαφόρους συντηρητικούς και ακροδεξιούς κύκλους ένα κύμα καταλήψεων για τα «εθνικά θέματα». Με τις ευλογίες λοιπόν της εκκλησίας, των ΜΜΕ, συντηρητικών και ακροδεξιών πολιτικών, ορισμένων διευθυντών και διαφόρων άλλων, που σε οποιαδήποτε άλλη κινητοποίηση διεκδικούσε ένα καλύτερο σχολείο ήταν μονίμως απέναντι, έχουν στηθεί διάφορες καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα.

Οι στόχοι αυτών των κινητοποιήσεων είναι δύο. Πρώτον, να φτιάξουν ένα εύφορο έδαφος παρέμβασης ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων στα σχολεία, που κανονικά δε θα μπορούσαν, γιατί η νεολαία έχει πρωτοστατήσει στον αντιφασιστικό αγώνα τα τελευταία χρόνια και δεύτερον να εμποδίσουν τους αγώνες των μαθητών αποπροσανατολίζοντάς τους και δίνοντας την ευκαιρία στην κυβέρνηση να «τσουβαλιάζει» τις αντιδράσεις ενάντια στο νομοσχέδιο με τις εθνικιστικές καταλήψεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση δεν είναι τυχαίες και οι ημερομηνίες που διαλέγουν γι αυτά τα «αυθόρμητα ξεσπάσματα» αφού στις 29/11 που θέλουν  να κάνουν πανελλαδική μέρα κινητοποιήσεων για τη Μακεδονία είχε αποφασιστεί πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στην Αθήνα.

Κάτι παρόμοιο είδαμε έκπληκτοι να συμβαίνει και την προηγούμενη Παρασκευή που, ενώ είχε αποφασιστεί από όλα τα μουσικά σχολεία της Ελλάδας  να γίνουν κινητοποιήσεις για τα φλέγοντα ζητήματα των σχολείων μας (ελλείψεις σε εξοπλισμό/καθηγητές, πιστοποίηση των σπουδών μας κλπ), το μουσικό σχολείο στην Πτολεμαΐδα επέλεξε να συμμετέχει στη συγκέντρωση για το Μακεδονικό, όπου επαναλαμβάνονταν φασιστικά συνθήματα σύμφωνα με τις παραγγελίες του 20χρονου (μαθητή;) για το πως η Μακεδονία, η Κύπρος, η Βόρεια Ήπειρος, η Μικρά Ασία και δεν ξέρουμε ποια άλλη είναι ελληνική και πως θα πεθάνουν για τη σημαία που αγαπάνε. Για το ότι δεν έχουμε καθηγητές και βιβλία για να κάνουμε μάθημα και ότι μετά από 6 χρόνια μουσικών σπουδών δε μας αναγνωρίζεται τίποτε, κουβέντα.

Και ακριβώς αυτό το παράδειγμα της Πτολεμαΐδας είναι που επιβεβαιώνει τί συμβαίνει με αυτές τις κινητοποιήσεις. Ενώ οι μαθητές μαζεύτηκαν με πρόσχημα το Μακεδονικό  και την προστασία της χώρας από κάποιον ξένο επεκτατισμό, κατέληξαν να φωνάζουν φασιστικά συνθήματα για το ότι θα πεθάνουν σε κάποιον επεκτατικό πόλεμο της Ελλάδας. Μάλιστα αυτά τα συνθήματα τα φώναζαν παρακινούμενοι από κάποιον εύσωμο ξυρισμένο τύπο που πιθανώς δεν είναι μαθητής και είναι απορίας άξιο πώς και γιατί βρέθηκε να έχει ηγετικό ρόλο στη διοργάνωση. Και ακόμη, ενώ τα υπόλοιπα σχολεία σε όλη την Ελλάδα διαδήλωναν για τη βελτίωση του σχολείου τους το συγκεκριμένο σχολείο επέλεγε να σιωπήσει για τα πραγματικά του προβλήματα.

15μελές Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Ο Πρόεδρος                             Η Αντιπρόεδρος    Η Γραμματέας

Σπύρος Καββαδάς                   Μυρτώ Κωστόγιαννη Αμαλία Δημητρακοπούλου

*Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε έπειτα από συνέλευση του 15μελούς του μουσικού σχολείου Πρέβεζας στις 26/11/2018Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Θα παραβλέψω όλα τα άλλα και θα εστιάσω στη φράση “…το μουσικό σχολείο στην Πτολεμαΐδα επέλεξε να συμμετέχει στη συγκέντρωση για το Μακεδονικό, όπου επαναλαμβάνονταν φασιστικά συνθήματα σύμφωνα με τις παραγγελίες του 20χρονου (μαθητή;) για το πως η Μακεδονία, η Κύπρος, η Βόρεια Ήπειρος, η Μικρά Ασία και δεν ξέρουμε ποια άλλη είναι ελληνική και πως θα πεθάνουν για τη σημαία που αγαπάνε.”
  Άρα, κατά τη δική σας άποψη, αγαπητά μου παιδιά, η Μακεδονία δεν είναι ελληνική, ούτε η Κύπρος ούτε η Μ Ασία υπήρξε κάποτε ελληνική, ούτε η Βόρεια Ήπειρος είναι ελληνική, ενώ η αγάπη προς τη σημαία και ο σεβασμός είναι φασισμός!!
  Συντάσσεσθε δηλαδή με τους Σκοπιανούς που διεκδικούν τη Μακεδονία ως ξεχωριστή εθνότητα και αρνούνται την ελληνικότητά της, με τους Τούρκους και την μεγάλη Οθωμανική αυτοκρατορία, με τους Αλβανούς και τη Μεγάλη Αλβανία!!
  Καλά μου παιδιά, μία κουβέντα θα σας πω και σκεφθείτε την καλά, αν όχι τώρα, όταν πια ως ενήλικες θα διαχειρίζεσθε από κάποια θέση ίσως το μέλλον των παιδιών σας.
  Το να αγαπάς την πατρίδα και να είσαι έτοιμος και να θυσιασθείς γι’ αυτήν, αν το ζητήσουν οι καιροί και οι εχθροί της το προκαλέσουν, δεν είναι φασισμός.
  Φασισμός είναι να γίνεσαι εσύ ο φανατικός υπερασπιστής των εχθρών της και ο εφιάλτης της ίδιας σου της πατρίδας…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.