Ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΡΑ για την αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ στις 11-1-2019


Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς [Ε.Ρ.Α.] χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, για το σύστημα διορισμού και προσλήψεων αναπληρωτών.

Ταυτόχρονα καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα την ωμή βία της αστυνομίας, αστυνομική βία που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν διαδηλωτές εκπαιδευτικοί. Συνέπεια της βάρβαρης και βίαιης αυτής επίθεσης  ήταν και ο τραυματισμός των συναδέλφων Θεοδώρας Δριμάλα μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ, καθώς και του Γιάννη Δελή βουλευτή του ΚΚΕ.

Η Ε.Ρ.Α. με τον πιο αυστηρό τρόπο προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι όχι μόνο δεν είναι «ανεκτή» η σημερινή στάση και πράξη της αστυνομίας- ΜΑΤ, αλλά, ως δείγμα βούλησης ανάληψης πολιτικής ευθύνης από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ζητά άμεσα πολιτικές ενέργειες και πράξεις πέραν της ΕΔΕ που αποφάσισε, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες ενέργειες από την αστυνομία.

Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν το σταματά καμία αστυνομική βία καμιά προσπάθεια καταστολής. Δυναμώνουμε και συσπειρωνόμαστε στον αγώνα, με οδηγό τις θέσεις του κλάδου για μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, με γνώμονα την χρόνια προσφορά, σε θέσεις μάλιστα πάγιων και διαρκών αναγκών, των συναδέλφων συμβασιούχων αναπληρωτών διεκδικώντας το μόνιμο διορισμό τους σε όλες αυτές τις θέσεις που είναι απόλυτα αναγκαίες για την εκπαίδευση και τους μαθητές μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μαζικά να συμμετέχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της Δ.Π.Ε. Πρέβεζας τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 12:00, ημέρα ψήφισης της τροπολογίας για το σύστημα διορισμού μονίμων και αναπληρωτών.

 

ΕΡΑ (Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς) ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22789 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.