Ανακοίνωση για την απεργία στις 26/1 στο Jumbo Πρέβεζας

Ανακοίνωση

των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στην Ήπειρο για το άνοιγμα των JUMBO Πρέβεζας όλες τις Κυριακές του χρόνου

 

Έχουν περάσει πάνω από 100 χρόνια από τους αγώνες για την καθιέρωση του 8ώρου και της 5νθήμερης εργασίας και χύθηκε πολύ αίμα για να κατακτήσει η εργατική τάξη μόνιμη και σταθερή εργασία. Και σήμερα που  η τεχνολογική πρόοδος καλπάζει οι εργοδότες ζητάνε καθημερινά περισσότερο κέρδος, περισσότερο ιδρώτα, περισσότερο αίμα, περισσότερη εξαθλίωση εξαπολύοντας μια τρομερή αντεργατική επίθεση σε όλα τα επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια.

Στη χώρα μας με εργαλείο τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και στα πλαίσια μιας επιθετικής, συνολικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η κυριακάτικη αργία τα τελευταία χρόνια δέχεται αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα.

Μόλις τους τελευταίους μήνες και ξεκινώντας πριν λίγο καιρό με το «εκπτωτικό χωριό» στα Σπάτα που με υπουργική απόφαση της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ εντάχθηκε στον νόμο του 2017 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο σε μια σειρά περιοχών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης ήρθε πριν λίγες μέρες η ανακοίνωση της εταιρείας «JUMBO» ότι προχωρά σε άνοιγμα των καταστημάτων της σε Πρέβεζα και Πιερία όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Οι μέρες εργασίας και οι ώρες που είναι ανοιχτά τα καταστήματα φτάνουν και περισσεύουν για να ψωνίσουν οι εργαζόμενοι.

Εκείνα που δεν φτάνουν είναι η υψηλή ανεργία και η μερική απασχόληση, οι χαμηλοί μισθοί και οι πετσοκομμένες συντάξεις. Η λειτουργία των καταστημάτων, όλες τις ημέρες του χρόνου, στοχεύει στην πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και στην ολική ανατροπή της ζωής των εργαζομένων και του απαραίτητου ελεύθερου χρόνου τους.

Οι μόνοι κερδισμένοι από την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα είναι οι εργοδότες, οι μεγαλέμποροι, οι εμπορικές αλυσίδες πολυκαταστημάτων,το μεγάλο κεφάλαιο. Κανένας άλλος!

Η μόνη επιλογή που έχουμε όλοι εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί και μεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, νεολαία είναι να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά απέναντι στην καθημερινή επίθεση στα δικαιώματα μας και στη ζωή μας!

Αγωνιζόμαστε για:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
  • Κατάργηση του συνόλου της αντεργατικής νομοθεσίας που απολύει, που διαλύει εργατικά δικαιώματα, που απελευθερώνει το ωράριο και οδηγεί στην 7μερη εργασία.
  • Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Διεκδίκηση και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων και όχι τις «αντοχές της οικονομίας και του κάθε αφεντικού»
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας ενάντια σε «μισθούς-ψίχουλα», «ωράρια-λάστιχο», εντατικοποίηση, επισφαλή εργασία,  εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία
  • Ελεύθερο, ποιοτικό χρόνο για όλους εμάς και τις οικογένειές μας

Ο αγώνας για την κυριακάτικη αργία είναι ένας αγώνας που αφορά σε όλους μας, γιατί -όπως λέει και το σύνθημα- εάν ψωνίζεις Κυριακή, ετοιμάσου να δουλέψεις και Κυριακή.

Καλούμε όλες και όλους  να στηρίξουν την 24ώρη απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας για την Κυριακή 26 Γενάρη.

Καλούμε όλες και όλους να δώσουμε δυναμικό αγωνιστικό παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα «JUMBO» της Πρέβεζας την Κυριακή 26 Γενάρη στις 10.30 το πρωί.

Γενάρης 2020,

Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ στην ΗπειροΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24000 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.