1ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας στην Πρέβεζα- H Κ. Μιχελάκου στον Prisma

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ” Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένη του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν η κα. Καλλιόπη Μιχελάκου.

Η Καλλιόπη Μιχελάκου είναι ιατρός- παιδοψυχίατρος, Διευθύντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας-Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Η κ. Μιχελάκου πέρα από την επιστημονική εμπειρία σε ζητήματα ψυχικής υγείας και τα χρόνια προσφοράς στο αντικείμενο της, έχει αναδείξει και πλούσια κοινωνική δράση όντας ενεργή πολίτης.

Συζητήσαμε μαζί της αναλυτικά με αφορμή την πολύ ωραία πρωτοβουλία της διεξαγωγής του 1ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας που ξεκινά την Παρασκευή 1 Νοέμβρη και ολοκληρώνεται την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στην πόλη της Πρέβεζας .

” Ένα Φεστιβάλ που σκεφτόμασταν καιρό… θέλουμε αυτό το Φεστιβάλ να γίνει ένας θεσμός στην πόλη.”
”Η ψυχική υγεία είναι κάτι ευρύτερο.”

Η κ. Μιχελάκου μας παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα του τριήμερου φεστιβάλ , ενημερώνοντας μας για τις εκδηλώσεις( συναυλίες- εκθέσεις φωτογραφίας-θεττρικά- επιστημονική ημερίδα κ.α). Επίσης τόνισε ότι στην συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ συμμετέχει ο Δήμος Πρέβεζας καθώς και ο ”Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος- Δύναμη”.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας έχει δεκαετή παρουσία δράσης στην πόλη της Πρέβεζας και στην ευρύτερη περιοχή.

”Το Κέντρο ψυχικής Υγείας καλύπτει ανάγκες πέρα από την πόλη της Πρέβεζας, στην πόλη της Λευκάδας αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία.”
”Θέλουμε να συμβάλουμε, γίνεται σπουδαίο έργο και εξωστρεφές δράσεις με αποτελέσματα για τα παιδιά, οι δομές αυτές είναι επομένως απαραίτητες”

” Πρέπει να στηριχτεί το κομμάτι της πρόληψης”

 


Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23988 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.