Υπολογιστική Τομογραφία Κωνικής Δέσμης CBCT (Αξονική Τομογραφία Οδόντων): H νέα απεικονιστική – διαγνωστική εξέταση δοντιών και στην περιοχή μας


To CBCT (τομογραφία κωνικής δέσμης) είναι μία νέα απεικονιστική, διαγνωστική εξέταση όπου οι ακτίνες συγκλίνουν σε μία κωνική δέσμη.

Εν έτη 2018 το CBCT έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα του οδοντιάτρου  και έχει αντικαταστήσει πλήρως την παλιά αξονική  καθώς έχει σημαντικά πλεονεκτήματα για τον ίδιο και τον ασθενή.

Aξονική Τομογραφία άνω γνάθου και ιγμορείων.
Aξονική Τομογραφία άνω γνάθου και ιγμορείων.

Ενδεικτικά

-Αποτελεί μια σύντομη διαδικασία (15-20 sec) με εύκολη πρόσβαση για τον ασθενή

-Έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας ,η οποία στην αξονική πεδίου 5x5cm του CBCT ανέρχεται στα 3 microsieverts (μSV) . Σε αντιπαραβολή η ετήσια ακτινοβολία που δέχεται ένας ενήλικας από το περιβάλλον ανέρχεται στα 2400 μSV .

-Για την οδοντιατρική έχει καταστεί η πιο σύγχρονη και σημαντική μέθοδος διάγνωσης με εφαρμογές στην ενδοδοντία, ορθοδοντική, εμφυτευματολογία, χειρουργική και παθολογία στόματος.

Πανοραμική Ακτινογραφία Οδόντων.
Πανοραμική Ακτινογραφία Οδόντων.

Το νέο CS 8100 3D  με μέγιστη ανάλυση τα 75 μm,το κορυφαίο στη κατηγορία του , εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται στη πόλη μας και φιλοξενείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Epirus Οrthodontics Clinics  του κυρίου Δράκου σε συνεργασία με τον ακτινολόγο κύριο Ασημάκη. Έτσι παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής για πραγματοποίηση κάθε εξέτασης που αφορά τη στοματική κοιλότητα.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22892 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.