Ξεκίνησε η ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου στον Υδατόπυργο Πρέβεζας


  Ο άγιος Νεκτάριος ονομάσθηκε ο «άγιος του εικοστού αιώνα»! Και δικαίως! Αφού γέμισε η οικουμένη ολόκληρη από τα θαύματά του σε ένα αμέτρητο πλήθος ανθρώπων. Τελευταίως γνωρίζουν μεγάλη διάδοση και τα συγγράματά του πλήρη πνευματικής γνώσεως και ωφελείας. Το δε πόνημά του «Αγνή Παρθένε» μελοποιημένο από τους μοναχούς της Σιμωνόπετρας  τραγουδιέται όπου υπάρχουν ορθόδοξοι ανά την υφήλιο!
          Είναι, λοιπόν ευνόητο το ότι είμαστε τόσο χαρούμενοι γιατί η Πρέβεζα αποκτά ναό αφιερωμένο στον πολυαγαπημένο αυτό Άγιο. Πριν μερικά χρόνια είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια και κτίσθηκε ένας υπόγειος ναός. Τώρα, αφού ξεπεράστηκαν διάφορα τεχνικά και άλλα προβλήματα ξεκίνησε -εδώ και ένα μήνα- η ανέγερση του νέου μεγάλου ισογείου ναού, πάνω από τον υπάρχοντα υπόγειο.
          Η μέχρι τώρα οικονομική συμβολή των πιστών υπήρξε συγκινητική. Γι᾿ αυτό και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο εκφράζει άπειρες ευχαριστίες στους απανταχού της γης δωρητές. Οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα και πολύ σύντομα θα δούμε ολοκληρωμένη την πρώτη φάση ανέγερσης (κατασκευή του εξ οπλισμένου σκυροδέματος σκελετού). Και έπεται ταχεία συνέχεια!
          Ο άγιος Νεκτάριος συγκαταλέγεται -και επίσημα πλέον-στους πολιούχους αγίους της πόλης μας!
Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22637 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.