Ξεκάθαρη θέση της ‘Πρωτοβουλίας πολιτών του Δήμου Παργας’ για το διαχωρισμό του ενιαίου καλλικρατικού Δήμου Πάργας 

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ Δήμου ΠΑΡΓΑΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πάργας με αφορμή την τροπολογία περί κατάτμησης τεσσάρων δήμων (Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Σερβίων-Βελβεντού και Λέσβου) που κατέθεσε η κυβέρνηση και που βάζει σε ενεργοποίηση τις τοπικές κοινωνίες σε πολλούς Καλλικρατικούς Δήμους της χώρας να ενεργοποιηθούν και να ζητήσουν την επαναφορά της δομής που είχε ο Δήμος τους πριν την εφαρμογή του Καλλικράτη .
Με αφορμή αυτήν την κυβερνητική απόφαση οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής ενότητας Πάργας ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των κατοίκων για διαχωρισμό σε δύο δήμους του Δήμου Πάργας, δηλαδή του Δήμου Φαναρίου και του Δήμου Πάργας, ζήτησαν τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου έτσι ώστε να παρθεί απόφαση εισήγησης προς την επιτροπή που θα δημιουργηθεί μέσα από την εφαρμογή του άρθρου 5 του νόμου για την επανεξέταση των διοικητικών ορίων ΟΤΑ Α’ βαθμού.
Δυστυχώς η έκτακτη αυτή συνεδρίαση δεν κατέστη δυνατόν να παράξει ομόφωνο αποτέλεσμα, αφενός γιατί η πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου δεν τοποθετήθηκε ξεκάθαραγια το θέμα και αφετέρου γιατί η μείζων μειοψηφία για διαδικαστικούς λόγους αποχώρησε από την συνεδρίαση.
Η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών του δήμου Πάργας» δηλώνει την συμπαράστασή της στο αίτημα των κατοίκων της Πάργας και των φορέων της περιοχής για διαχωρισμό της Δημοτικής Ενότητας και τη δημιουργία του Δήμου Πάργας.
Ελπίζουμε σύντομα η παρούσα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου μας να αντιληφθεί ό,τι η θέληση των πολιτών είναι υπεράνω μικροπολιτικών και μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων .
Σε κάθε περίπτωση οι οριστικές αποφάσεις θα βαρύνουν το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και την επιτροπή που ο νόμος ορίζει τη σύστασή της.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23925 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.