Ξέχνα το φθηνό καφέ

Στην αρχή σε ενοχλούν αυτές νέον πινακίδες που αναβοσβήσουν. Όμως τα μαγαζιά με τον καφέ με 1 ευρώ αποτελούν την λύση για τους εργαζόμενους των 300 ευρώ το μήνα. Γιατί αυτή η ειδική ομάδα εργαζόμενων μπορεί να αγοράσει καφέ μόνο από αυτά τα μαγαζιά. Στην αρχή μιας σκληρής βάρδιας ή στο τέλος της ειδικότερα τώρα το καλοκαίρι. Όμως, οι γνώστες το χώρου λένε ότι η αύξηση της τιμής του καφέ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα εξαφανίσει αυτά τα μαγαζιά.

Ο νέος νόμος που θα εφαρμοστεί από 1/1/2017 είναι ξεκάθαρος και σκληρός. Προβλέπει διαφορετική επιβάρυνση ανά κιλό βάρους στον καφέ και στα παρασκευάσματα με βάση το εκχύλισμα καφέ και συγκεκριμένα:

–          2€ ανά κιλό καθαρού βάρους, στον εισαγόμενο ωμό καφέ κατά την εισαγωγή του

–          3€ ανά κιλό καθαρού βάρους, στον ψημένο καφέ

–          4€ ανά κιλό καθαρού βάρους, στον στιγμιαίο καφέ

–          4€ ανά κιλό βάρους που περιέχεται στο τελικό προϊόν, στον συσκευασμένο καφέ και στα παρασκευάσματα που περιέχουν καφέ

Εκεί που πραγματικά εντοπίζεται το ζήτημα  της εφαρμογής του νέου νόμου, είναι ότι η ποσοστιαία αύξηση στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι έως και 15 φορές μεγαλύτερη, σε σχέση με τις άλλες κατηγορίες και επιβαρύνει αποκλειστικά τις ελληνικές βιοτεχνίες και καφεκοπτεία. Να το κάνουμε απλούστερο και ακόμα πιο σαφές; Το ποσοστό επιβάρυνσης στον ωμό καφέ προς επεξεργασία  φτάνει και στο 100%!

Και που θα πάνε όλες αυτές οι αυξήσεις; Μα φυσικά στον καταναλωτή αφού ήδη η εκτίναξη του ΦΠΑ έχει εξοντώσει εμπόρους, βιοτέχνες και επιχειρηματίες. Άρα, τον καφέ με 1 Ευρώ ξέχασε τον. Δεν θα υπάρχει. Εσύ θα χάσεις το φτηνό καφέ, και πολλοί θα χάσουν μεροκάματο.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23853 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.